Vatandaslar Ilçe Merkezinde Gördükleri Ayiyi Kovaladi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde aksam vakti ilçe merkezine inen ayi, vatandaslarin cep telefonu kamerasina kaydedildi. Görüntülerde, ilçe merkezinde ayinin kostugu, pesinden de vatandaslarin araciyla takip ettigi görülüyor.

Vatandaslar Ilçe Merkezinde Gördükleri Ayiyi Kovaladi
Kastamonu’nun Cide ilçesinde dün aksam ilçe merkezine ayi indi. Cide ilçe merkezinde köpeklerle karsilasan ayiyi, köpekler kovalamaya basladi.

Yolunu kaybederek çarsi merkezine kadar gelen ayiyi bu sefer vatandaslar gördü. Ilçe merkezinde ayiyi gören vatandaslar, meraklarina yenilerek ayiyi takip etmeye basladi.

Evine giderken ayiyla karsilasan Sedat Tirek, bir yandan araciyla ayiyi takip etti bir yandan da videosunu çekti. Bir süre aracin önünde kosan ayi, farkli yollara saparak gözden kayboldu.

“Sehir merkezinde gezerken ayinin videosunu çektim”

Ayinin sehir merkezine kadar indigini ve gezindigi sirada videosunu çektigini söyleyen Sedat Tirek, “Dün aksam evime giderken köpeklerin arasinda büyük bir hayvan gördüm. Önce domuz zannettim, daha sonra merak ettim ne hayvani oldugunu. Yaklasinca ayi oldugunu fark ettim. Cide ilçe merkezinde PTT Cide Sube Müdürlügünün ön tarafindan dogru çarsi merkezine iniyordu. Heyecanlandim bende takip etmeye basladim ayiyi. Sehir içinden dogru çarsi merkezine iniyordu ayi. Arabayi fark edince yolunu degistirdi ve farkli yöne dogru gitmeye basladi.

Takip ettim bende, pesinden giderek videosunu çektim. Ben daha önce ayi görmemistim, hatta sehir merkezinde yaban hayvani hiç görmemistim, duymamistim. Bende merak ettigim için pesinden gittim ayinin. Son günlerde ayilar, ilçe merkezine kadar inmeye basladi.

Halk arasinda konusuluyordu fakat videosu yoktu. Ben ise sehir merkezinde gezerken çektim. Iniyorlarmis. Korkuyoruz, endise verici bir durum. Yolda insanlarda olabilirdi. Ayiyla karsilasabilirlerdi. Sonuçta ayi, vahsi bir hayvan. Saldirabilir de. Ayiyi ilçe merkezinde görünce çok sasirdim, ilçe merkezinde ayinin görülmesi normal bir sey degil. Ayiyi köpekler kovaliyordu” dedi.

Kaynak: İHA