Gazze'de Yarali Sayisinin Artmasiyla Hastanelerdeki Kriz Büyüyor

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik devam eden saldirilarinda hayatini kaybedenlerin ve yaralananlarin artmasiyla hastanelerdeki kriz büyüyor.

Israil ordusu, Gazze Seridi’ndeki hava saldirilarina yogun bir sekilde devam ediyor. Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda yaralananlar Gazze Seridi’ne bagli Deir al-Balah kentindeki El Aksa Sehitleri Hastanesi’ne kaldiriliyor. Israil’in saldirilarini giderek arttirmasi sonucu yaralananlarin tedavi altina alindigi El Aksa Sehitleri Hastanesi’nde kapasite sorunu yasaniyor. Çok sayida yaraliyi kaldiramayan hastanede yeterli personel ve tibbi ekipman eksikliginden dolayi sikinti yasaniyor.

Yaralilardan Ebu Ahmed, Israil uçaklarinin hiçbir uyarida bulunmadan bölgeyi aniden bombaladigini, bunun sonucunda onlarca hayatini kaybedenlerin ve yaralinin oldugunu söylerken, "Isgalin yaptiklari bizi zayiflatmayacaktir" dedi.

Dr. Saglik Bakanligi Sözcüsü Esref El Kudra, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirinin baslangicindan bu yana Gazze’de 2 bin 55’i çocuk, 1 bin 119’u kadin, 217’si yasli olmak üzere 5 bin 87 kisi hayatini kaybederken, 15 bin 273 kisi ise yaralandi.
Kaynak: İHA