Baskan Soykan Açiklamasi 'Çocuklarimiza Hayvan Sevgisini Asiliyoruz'

Akyazi Belediyesi tarafindan 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen resim ve siir yarismasinin ödül töreninde konusan Belediye Baskani Bilal Soykan, “Yarismamiza bu sene bin 474 ögrenci katildi. Ilçemizde yasayan çocuklarimiza hayvan sevgisini asiliyoruz ve asilamaya da devam edecegiz” dedi.

Baskan Soykan Açiklamasi 'Çocuklarimiza Hayvan Sevgisini Asiliyoruz'
Akyazi Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü kapsaminda geleneksel olarak düzenledigi ilk ve ortaokullar arasi resim ve siir yarismasinin ödül töreni bu sene Cumhuriyetin 100’üncü yili etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirildi.

Akyazi Sosyal Gelisim Merkezi’nde gerçeklestirilen törene Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Recep Özdemir, AK Parti Ilçe Baskani Mesut Ekrem, BBP Ilçe Baskani Naim Yolcu, MHP Ilçe Baskan Yardimcisi Kemalettin Öztürk, Belediye Baskan Yardimcilari Mehmet Çakmak, Mehmet Öztürk ve Ali Özer, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Altun, Muhtarlar Dernegi Baskani Ahmet Savas, oda baskanlari, meclis üyeleri, ilçe protokolü, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Bin 474 ögrencinin hayvan sevgisi temali resim ve siirler ile katildigi yarismanin ödül töreninde konusan Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Belediyemiz ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzün 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü dolayisi ile düzenledigi yarismamizda çocuklarimizin ve velilerimizin dikkatlerini çekerek onlarda hayvan sevgisi adina farkindalik olusturmak istedik. Bu sene ödül törenimizi Cumhuriyetin 100. yil etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestiriyoruz. Inaniyoruz ki ülkemiz birlik ve beraberligimizle nice yüz yillara ulasacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak” dedi.

Belediye olarak hayvanlari koruma gününde farkindalik olusturmak için resim ve siir yarismasini geleneksel olarak düzenlediklerini ifade eden Baskan Soykan, “Ilçemiz genelinde ilk ve ortaokullar olmak üzere bin 474 ögrencimiz yarismamiza katildi.

Siir ve resim yarismamiza katilimin her yil giderek artmasi bizleri mutlu ediyor. Akyazi Belediyesi olarak sokak hayvanlari için önemli hizmetlere imza attik. Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevimiz birçok belediye tarafindan örnek aliniyor. Sokak hayvanlarimizi burada en iyi sekilde tedavi ve rehabilite ediyoruz. Ormanlik alanda agaçlarin içinde son derece güzel bir sekilde dizayn edilen bakimevimizde sokak hayvanlarimizin her türlü ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Akyazi Belediyesi olarak sevimli dostlarimiza olan görevimizin bir gün degil her gün olduguna inaniyoruz” diye konustu.



Çalismalarimiz araliksiz olarak devam edecek

Baskan Soykan, “Bakimevimizin kurulusundan bu güne kadar bin 550 hayvana kisirlastirma, küpeleme, çipleme, kuduz asisi uygulamasi il iç ve dis parazit uygulanasi yapilmistir. 2 bin 555 adet küçük dostumuzun operasyon sonrasi tedavileri gerçeklestirilmistir. Sokak hayvanlarimizin tedavi ve rehabilitasyon çalismalarimiz araliksiz olarak devam edecektir. Güzellikleri ile hayatimiza renk katan, yeryüzünü birlikte paylastigimiz tüm canlilarimizi çok seviyoruz ve gelecek nesillerimize de bu sevgiyi asilamaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Baskan Soykan konusmasinin sonunda yarismaya katilan tüm ögrencilere tesekkür etti.

Bölgenin en iyi yasam alani

Programda konusan Doga Canlilarini Koruma ve Yasatma Dernegi Il Baskani Betül Sakalisari ise, “Akyazi Belediyesi Sokak Hayvanlari Bakimevi bölgenin en iyi yasam alani. Hayvanlarin özgürce rehabilite edildikleri örnek bir mekan. Akyazi Belediyemiz bu anlamda bir farkindalik olusturdu ve ilke imza atti. Umarim diger belediyelere örnek olur. Sevgi varsa her sey var. Saf sevgisi sadece çocuklarda ve sokak hayvanlarinin gözlerinde görebilirsiniz. Çocuklarimizi ne kadar hayvan sevgisi ile yetistirirsek saglikli nesiller de yetistirmis oluruz. Ben Belediye Baskanimiz Bilal Soykan’a sevgi dolu bir belediye baskani oldugu için tesekkür ediyorum. Gururumuz ve farkindaligimizsiniz. Basarilarinizin devamini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Dereceye giren ögrencilere hediyeleri takdim edildi

Konusmalarin sonrasinda ise yarismada dereceye giren ögrencilere hediyeleri takdim edildi. Bin 474 ögrencinin katildigi yarismada Ortaokullar arasi resim yarismasinda Paris Ortaokulu 6. sinif ögrencisi Yagmur Kizmaz birinci, Akyazi Kiz Imam Hatip Ortaokulu 7. sinif ögrencisi Ayse Berra Çiçek ikinci, Sehit Ahmet Çondul Ortaokulu 8. sinif ögrencisi Kevser Basgedik ise üçüncü oldu. Ortaokullar arasi siir yarismasinda ise Dokurcun Ortaokulu 6. sinif ögrencisi Sefa Nur Toprak birinci, Akyazi Kiz Imam Hatip Ortaokulu 6. sinif ögrencisi Feyza Rana Düzcan ikinci, Sehit Ahmet Çondul Ortaokulu 7. sinif ögrencisi Esila Yaren Kizildag üçüncü oldu. Ilkokullar arasi resim yarismasinda ise Vakif Ilkokulu 2. sinif ögrencisi Asya Köysüren birinci, Nevruz Banoglu Ilkokulu 4. sinif ögrencisi Sultan Sura Öztürk ikinci, Konuralp Ilkokulu 3. sinif ögrencisi Serra Rukiye Altunbas ise üçüncü oldu. Dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edilirken, birinci olanlara bisiklet, ikinci olanlara tablet üçüncü olanlara ise akilli saat hediye edildi. Yarismaya katilan Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri Sümeyye Çinar, Ebrar Aksoy, Yunus Emre Altmisdört ve Iremsu Özkilit’e de özel basari ödülü verildi.

Akyazi Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü çerçevesinde ilk ve ortaokullar arasinda düzenledigi resim ve siir yarismasinin ödül töreni toplu fotograf çekimin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA