Okuldaki Maske Makineleriyle 'Bez Terlik' Üretiyorlar

Amasya’da salgin döneminde okullarin ihtiyaci olan ücretsiz maskelerin yapildigi makineler, eklenen parçalarla simdi de tek kullanimlik bez terliklerin üretimi için kullaniliyor.

Okuldaki Maske Makineleriyle 'Bez Terlik' Üretiyorlar
Korona virüs (Kovid-19) salgininin etkili oldugu günlerde Amasya Milli Egitim Müdürlügü’nün olusturdugu atölyede görevlendirilen usta ögretici 6 kadin, 4 milyona yakin sayida cerrahi maske üretti. Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde olusturulan atölyede il genelindeki bütün okullarinin ihtiyaci olan maskelerin ücretsiz tedariki saglandi. Amasya Milli Egitim Müdürlügü yetkilileri üretimde kullanilan 4 makinenin atil kalmamasi amaciyla harekete geçti. Meslek liseli ögretmenleri tek kullanimlik terlik üretimi yapilmasi için bunlardan 2 makineye parçalar ekledi. Iki makineye ise muhtemel maske ihtiyaci için dokunulmadi. Ildus Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tasinan makinelerle turizm sektöründeki isletmelere satilabilecek terliklerin üretimine baslandi.

Türkmen: “Bos durmasindansa imalatta olmasi önemli”

Makinelerin dönüsümünün düsük maliyetle gerçeklestigini belirten Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Makinenin bos durmasindansa herhangi bir imalatin bir tarafinda olmasi zaten önemli kazanimdir” dedi.

Ögretmen, usta ögretici ve ögrencilerin terliklerin dikilip hazirlanmasinda görev aldiklarini anlatan Türkmen, “Ilimizde bildigimiz kadariyla tek kullanimlik terlik üreten baska bir yer yok. Dolayisiyla Amasyamizdaki turizm sektörüne ulasmayi da gayret ediyoruz. Otellerimiz ve konaklama tesislerimizin terlik ihtiyacini bizden saglamasini arzu ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA