Baskan Büyükkiliç Ile Vali Çiçek'ten Sarioglan'a 'Yatirim' Çikarmasi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Sarioglan ilçesinde hayata geçirilen Sarioglan Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin açilisini gerçeklestirdi. KAYMEK Palas Kadin ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Baskan Büyükkiliç ile Vali Çiçek, Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek olan Ilçe Kütüphanesi ve Konferans Salonu ile yeni hükümet konagi arsalarini da incelerken, yapimi tamamlanan ilçe stadyum sahasinda ise futbol maçi yaptilar.

Baskan Büyükkiliç Ile Vali Çiçek'ten Sarioglan'a 'Yatirim' Çikarmasi
Yerel yönetim hizmetleri çerçevesinde kadinlara yönelik imza attigi projelerle Türkiye’ye örnek olan Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetiminde kadin girisimini desteklemek ve kadin istihdamina katki sunmayi amaçlayan Kadin Girisimi Kooperatiflerine destek olmayi sürdürüyor.

Kadin Kooperatifinin açilisi yapildi

Bu çerçevede Sarioglan ilçe merkezinde hayata geçirilen S.S. Sarioglan Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Kadin kooperatifi üretim tesisinin açilis törenine Baskan Büyükkiliç’in yani sira, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sarioglan Kaymakami Fatih Güner, AK Parti Kayseri Il Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy ile ilçe sakinleri katildi.

Burada ilçe sakinlerine seslenen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Bizleri her zaman oldugu gibi sicak ilgiyle karsilayan siz kardeslerimize minnet duyuyoruz. Sayin valimizle birlikte burada yapilan çalismalarin sizlere yönlendirici ve katki saglayici olmasi bizleri sevindiriyor” dedi.

Birligin, beraberligin ve dayanismanin en güzel örneklerini hep beraber yasadiklarini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Cenab-i Allah birligimizi, beraberligimizi, huzurumuzu bozmasin. Insallah basta bayragimiz, vatanimiz olmak üzere degerlerimize sahip çikma duygusuyla hepimizi donatsin” diye konustu.

Vali Gökmen Çiçek ise konusmasinda, “Dostlarimizla güzel bir açilis yapacagiz. Kayseri’nin her ilçesinde adeta bir seferberlik basladi.

Kadinlar yönetime el koydu. Her yerde kooperatiflerde güzel isler oluyor ama Sarioglan bu konuda lokomotif oldu. Sarioglanli kadinlarin en basta ‘kimse yoksa biz variz’ deyisini hiç unutmayacagim” ifadelerini kullandi.

Vali Çiçek’ten Baskan Büyükkiliç’a tesekkür

Baskan Büyükkiliç’a desteklerinden ve emeklerinden dolayi tesekkür eden Vali Çiçek, “Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, burasi ve diger kooperatifler için gerçekten büyük destek oldu, emegi ve talimatlari var. Kendisini alkisliyoruz, hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan kooperatifin açilisi dualarla gerçeklestirildi.

“Memduh baskanim destekleriniz için size minnettariz”

Büyükkiliç ile Çiçek, ayni zamanda kooperatife ait kafe insaatini ziyaret ederek, kafede sona gelen çalismalarla ilgili yetkililerden bilgi aldi. Burada kadinlar tarafindan ‘Memduh Baskanim Destekleriniz Için Size Minnetariz’ pankarti ile karsilanan Baskan Büyükkiliç, “Insallah kisa bir süre içerisinde açacagimiz kafemizde birbirinden lezzetli ürünlerin tadina bakip, keyifle vakit geçireceksiniz” dedi.

Büyüksehir, Sarioglan’a ilçe kütüphanesi ve konferans salonu yapiyor

Daha sonra Baskan Büyükkiliç, protokol ile birlikte Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek olan Ilçe Kütüphanesi ve Konferans Salonu arsasini inceledi. Kültür ve Turizm Bakanligi ve Büyüksehir Belediyesi isbirligi ile hayata geçirilecek proje için Baskan Büyükkiliç, ‘Sarioglan’imiza yakisir’ derken, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun da, kütüphane hakkinda bilgiler vererek, çok amaçli salonlar yer alacagini ifade etti.

Ilçe Stadyumu’nda ilk vurus Büyükkiliç ve Çiçek’ten

Baskan Büyükkiliç ile Vali Çiçek, yapimi tamamlanan ilçe stadyumunda incelemelerde bulundu. Sahada ilk vurusu gerçeklestiren Baskan Büyükkiliç, “Valimiz Sayin Gökmen Çiçek ile birlikte Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle yakin zamanda insasina baslanacak Ilçe Kütüphanesi ve Konferans Salonu arsasi ile yapimi tamamlanan ilçe stadyumunda incelemelerde bulunarak, sahada ilk vurus ile kisa bir maç yaptik. Hayirli olsun” diye konustu.

KAYMEK Palas Kadin Ve Gençlik Merkezi’ne ziyaret

Baskan Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte KAYMEK Palas Kadin ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Büyükkiliç ile Çiçek, gençlerle ve kadin kursiyerleriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakindan ilgilenen Baskan Büyükkiliç ile Vali Çiçek, kadinlarin da yaptiklari el emegi göz nuru eserleri inceledi.

Sarioglan ilçesi incelemeleri çerçevesinde yeni hükümet konagi ve ilçe emniyet amirligi planlanan arsasini da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldi.

Ayrica Baskan Büyükkiliç, Vali Çiçek ile birlikte Sarioglan Esnaf Kefalet Kooperatifi Odasi Baskani Ali Cengiz’i de ziyaret ederek, çalismalarinda kolayliklar diledi.
Kaynak: İHA