Ankara'da Yabanci Uyruklu 14 DEAS'li Yakalandi

Ankara’da silahli terör örgütü DEAS içerisinde geçmis dönemlerde faaliyette bulundugu ve çatisma bölgelerindeki mensuplarla irtibati oldugu tespit edilen süphelilere yönelik düzenlenen eszamanli operasyonda yabanci uyruklu 14 kisi yakalandi.

Ankara'da Yabanci Uyruklu 14 DEAS'li Yakalandi
Ankara Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi (TEM) ile Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, DEAS silahli terör örgütüyle baglantili yabanci uyruklu 17 süpheli tespit etti. Yapilan teknik ve fiziki çalismalarin ardindan harekete geçen polis ekipleri, icra ettikleri eszamanli operasyonla süphelilerden 14’ünü yakalayarak gözaltina aldi. Yakalanan sahislarin bir kisminin örgüt içerisinde geçmis yillarda faaliyetlerde bulundugu, bir kisminin ise çatisma bölgelerindeki örgüt mensuplariyla irtibatli oldugu belirtildi.

Yabanci Terörist Savasçi (YTS) kategorisinde degerlendirilen zanlilarin emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sinir disi edilme süreçlerinin baslatilacagi aktarildi. Firari sahislari yakalanmasina yönelik çalismalarin ise devam ettigi ifade edildi.
Kaynak: İHA