Kis Yüzme Senligi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Rize’de bu yil Ayder Yaylasi’nda 7.’si gerçeklestirilen Kis Yüzme Senligi kara aldiris etmeden buz gibi suya giren katilimcilarin renkli görüntülerine sahne oldu.

Kis Yüzme Senligi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Rize’de gelenek haline gelen Kis Yüzme Senligi Çamlihemsin ilçesi Ayder Yaylasi’nin bin 700 rakimda bulunan Galerdüzü mevkiinde gerçeklestirildi.

Buzlu göle girmeden önce karin üzerinde horon tepen vatandaslar, daha sonra yaklasik 2 derece su sicakligi olan göle girdi. Farkli illerden Rize’ye gelen vatandaslar senligin slogani olan buz gibi sularda yüzdükten sonra sicak çayi içerek isindilar.

"Bölgeye yeni bir aktiviteyi kazandirmis olduk"

Senligin öncülerinden Hasan Önder bölgeye yeni bir aktivite kazandigini belirterek, "Bölgeye yeni bir aktiviteyi kazandirmis olduk. Buz gibi suda yüzüp çayla isinacagiz. Etkinlik uluslararasi bir nitelik kazandi. Yurt disindan gelen konuklarimiz var. Onlarla beraber enfes bir ortam yasamis olduk" ifadelerini kullandi.

"Çok soguktu ama bu deneyimi yasadigim için çok mutluyum"

Ilk kez soguk suda yüzme deneyimi yasadigi için mutlu oldugunu söyleyen Helin Gözde Yilmaz, "Istanbul’dan geliyorum. Ilk suya giris aninda hiç üsümedim ama suda kaldikça ellerimi, ayaklarimi hissetmemeye basladim. Çok soguktu ama bu deneyimi yasadigim için çok mutluyum" seklinde konustu.



"Böyle bir etkinligin ilimize olmasi turizm için iyi olacagini düsünüyorum"

Yapilan etkinligin kis turizmini etkileyecegini ifade eden Süleyman Tarakçi ise "Su gayet güzeldi. Suya girdikten sonra alisiyorsunuz. Suanda bizim Karadenizimizin kis etkinlikleri çerçevesinde 7.’si düzenlendi.

Rizemizin kis turizmi için bir etkilesim yakalamaya çalisiyoruz. Türkiye’nin çesitli yerlerinden gelen influencerlar var. Böyle bir etkinligin ilimizde olmasi turizm için iyi olacagini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA