Hamsi Festivali'nde Yaklasik 3 Ton Hamsi Dagitildi

Bahçelievler’de düzenlenen geleneksel 3’üncü Hamsi Festivali çerçevesinde hamsi yeme yarismasi yapildi. Eglenceli anlarin yasandigi etkinlikte yaklasik 3 ton hamsi dagitildi.

Hamsi Festivali'nde Yaklasik 3 Ton Hamsi Dagitildi
Bahçelievler halki, bu yil üçüncüsü düzenlenen Hamsi Festivali’nde bir araya geldi. Bu etkinlik çerçevesinde yaklasik 3 ton hamsi dagitilirken hamsi yarismasi da yapildi. 18 çesit tatli ve yemegin sergilendigi festivalde Karadeniz müziginin sevilen grubu Koliva da sahne aldi. Hükümet Konagi’nin önünde yapilan etkinlikte vatandaslar doyasiya eglenirken, etkinlik güzel görüntülere sahne oldu. Yurdun dört bir yanindan özgün lezzetler ve yerel ürünler de alandaki Yöresel Ürünler Fuarin’da sergilenip satisa sunuldu.

Gelen vatandaslara ekmek arasi hamsi dagitan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, “Bu sene Hamsi Festivali’nin üçüncüsünü düzenliyoruz. Amacimiz; Karadenizli vatandaslarimizi buraya getirip onlarin, hamsinin canliligini, nesesini tüm insanlara, Karadenizli olmayanlara aktardiklari gibi onu Bahçelievler’de de yapmak. Bugün yaklasik 3 ton hamsi dagitacagiz. Birazdan ben de hamsi kizartip pisirecegim. Herkese afiyet olsun” açiklamasinda bulundu.

Hamsiyi çok sevdigini söyleyen Kayserili Nezaket Yilmaz, “Cumhurbaskanimiza ve belediye baskanimiza çok tesekkür ederim. CHP’liler açim açim deyip duruyor. Nerede açlik? Her sey dolu. Allah’a sükretsinler. Yapanlara tesekkür ederim” dedi.

Geçen sene düzenlenen Hamsi Festivali’nde 2’nci oldugunu vurgulayan Ercan Kuzu, “Her sene oldugu gibi bu sene de katildim. Hatta yarismalara da katildim. Daha önceki Hamsi Festivali’nde ikinciligim var. Esimle beraber geldim. Ben Karadenizli degilim ama damadim Karadenizli. Bu sefer de yarismaya katilacagim, adimi yazdirdim” seklinde konustu.

Oflu olan Mustafa Besinci ise “Böyle festivaller çok güzel. Halkimizi bir araya topluyor. Bu yüzden baskana ve AK Parti’ye çok tesekkür ediyorum. Allah, bunlari basimizdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA