Yildirim 2022 Seferberlik Tatbikati Nefes Kesti

Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) planli faaliyetleri arasinda yer alan ‘Yildirim 2022 Seferberlik Tatbikati’ Erzurum’da basladi. Tatbikat ilk gününde nefesleri kesti.

Yildirim 2022 Seferberlik Tatbikati Nefes Kesti
Seferberlik ve savas halinde bakanliklar, kamu kurum ve kuruluslari ile TSK arasinda yürütülecek müsterek faaliyetleri deneme amacini tasiyan, personel, araç, mal ve hizmet seferberligi konularinda sistemin denenmesini hedefleyen tatbikat çerçevesinde askerlik hizmetini yillar öncesinde tamamlayan yedek personellere, er, erbas, astsubay ve subaylara "silahalti" daveti ulastirildi. Davet üzerine karargâha gelen yedek personellere yenilikler tanitilarak, çesitli egitimler verildi.

Erzurum 109’ncu Topçu Alay Komutanliginda icra edilen tatbikatta TSK ile birlikte hareket etmek amaciyla 11 kamu kurulusu yer alirken, çadirlar bölgesinde 188 yedek personelin ihtiyacini karsilayabilmek amaciyla 94 çadir, kantin ve yemek ihtiyaçlarinin karsilanabilecegi bir alan olusturuldu.

109’ncu Topçu Alayi General Fikret Esen Kislasi’nda basin mensuplarinin katilimiyla gerçeklestirilen tatbikat, brifing toplantisiyla basladi.

Daha sonra ise birliklerine katilan yedek yükümlülere, uzman personel tarafindan bir savas halinde tam donanimli hale getirilmeleri amaciyla yeni ekipman, araç gereçler ile silahlar tanitildi. Son olarak poligonda silah atisi yapan yedek personel atis egitimleri aldi. Tatbikat 23 Eylül Cuma günü sona erecek.

Savas durumuna en iyi sekilde hazir olabilmenin baris döneminde yapilan seferberlik tatbikatlariyla mümkün oldugunu belirten 109’ncu Topçu Alay Komutani Topçu Albay Ilkay Günay, “Yildirim 2022 Seferberlik Tatbikati’nin amaci ülke kaynaklarinin seferberlik ve savas halinde süratle kullanilmaya hazir hale getirilmesidir. Ancak baris zamaninda iyi bir sekilde yapilan seferber olma hazirliklariyla mümkündür. Seferberlik egitim ve tatbikatlari seferberlik ve savas halinde bakanliklar, kamu, özel kurum ve kuruluslari ile silahli kuvvetler arasinda yürütülecek müsterek faaliyetlerin denenmesi, yedek personellerin egitilmesi ve hazir hale getirilmesi amaciyla icra edilmektedir. Yedek personelin birligin kadro ve sefer görevine uygun olarak egitilmesi, seferde kullanacagi silah, teçhizat araç ve malzemenin bilincinin saglanmasidir. Zirhli araçlarin tasiyici araçlara yüklenmesi ve tasinmasina muhtemel sorunlarin belirlenerek, bunlara yönelik tedbirler alinmasi, tahsis edilen araçlarin kadro görevlerine uyumu ve yükleme planlarinin denenmesi, kamu, özel kurum ve kuruluslariyla birlikte isbirligi koordinasyonlarinin denenmesi ve gelistirilmesi gibi maddeler ile hazir hale gelmek amaçlanmaktadir. Düzenlenen tatbikat 23 Eylül Cuma günü sona erecektir. Içinde bulundugumuz General Fikret Esen Kislasi’nda teslim alma kurulu olusturulmustur. Gelecek olan personellerimizi egitmek ve ihtiyaçlarin karsilanabilmesi amaciyla kollar olusturuldu” dedi.

Kaynak: İHA