Konya'da Çevreye Kimyasal Atik Atan 3 Kisi Tutuklandi

Konya’da farkli bölgelere kimyasal atiklar döken ve polis ekiplerince yakalanan 3 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da Çevreye Kimyasal Atik Atan 3 Kisi Tutuklandi
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Kayacik Mahallesi yakinlarinda bos arazide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arazi üzerine atilan kimyasal maddelerden 60 adet küçükbas hayvanin zarar gördügü ihbari üzerine olay yerine AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardindan Selçuklu Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri kimyasal maddeleri atan süphelileri yakalamak için çalisma baslatti. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar üzerinde yapilan arastirmalarda Aliya Izzet Begoviç Caddesi üzerindeki KGYS kamera kayitlarindan 42 VL 464 plakali bir kamyonun kimyasal atik madde tasidiginin tespit edilmesi üzerine ekipler, araçla kimyasal atiklari sehrin farkli yerlerine döken Haci Adem Ç. ve agabeyi Metin Ç.’yi yakalayarak gözaltina aldi. Ifadeleri alinmak üzere emniyete götürülen sahislarin ilk ifadelerinde 6 kamyon kimyasal atigi sehrin belirli noktalarina döktüklerini ve bu isi de sirket sahibi Remzi P.’den aldiklarini itiraf ettikleri ögrenildi. Araç sürücüleri Haci Adem Ç., kardesi Metin Ç. ve yakalanarak gözaltina alinan sirket sahibi Remzi P., emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Sahislar çikartildiklari mahkemece "çevreyi kasten kirletme ve mala zarar verme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Konya Il Emniyet Müdürlügü, AFAD, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalarda atik dökülen yerler tespit edilerek temizleme çalismalarina baslandigi ve sahislara Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan cezai islem uygulanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA