Osmangazi'den Yürekleri Isitan Etkinlik

Sosyal belediyecilik alaninda örnek çalismalara imza atan Osmangazi Belediyesi, Engelliler Haftasi çerçevesinde Sehit Komando Er Samet Saraç Lisesi ögrencileriyle farkindalik olusturdu.

Osmangazi'den Yürekleri Isitan Etkinlik
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandirdigi Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde hizmet veren Osmangazi Engelli Bakim Merkezi’nde (OBAM) egitim gören vatandaslar, Sehit Komando Er Samet Saraç Lisesi ögrencileriyle 1 hafta boyunca resim ve beden egitimi atölye çalismalari yapti. Engelli vatandaslari hayata kazandirmak hedefiyle hayata geçirilen proje, Yusuf Köstem Ilkokulu Spor Salonu’nda düzenlenen sergi ile taçlandi.

Programin açilis konusmasini yapan Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Cem Kürsad Hasanoglu, herkesin birer engelli adayi oldugunu vurguladi. OBAM ile engelleri astiklarini belirten Hasanoglu, “Öncelikle, OBAM üyelerimizi yalniz birakmayan ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Bu yaptiklarimizin hepsi; engelsiz bir Osmangazi, engelsiz bir Bursa ve engelsiz bir dünya için. Bizler, belediye olarak engelli kardeslerimizin hayatlarini kolaylastiracak çalismalar ortaya koymaya devam edecegiz. Isini sevgiyle yapan uzman ekibimizle her zaman yaninizdayiz” diye konustu.

Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile Sehit Komando Er Samet Saraç Lisesi Müdürü Muhsin Sahin de, böylesine önemli bir çalisma ortaya koydugu için Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’i yürekten kutladi. Konusmalarin ardindan davetli protokol, sergide yer alan resimleri incelerken, OBAM üyeleri ise zeybek gösterisi, engellilerle ilgili bilinen yanlis cümleler, karaoke, halat çekme yarismasi, macera parkuru, sandalye kapma ile balon patlatma oyunu ve penguen dansi gibi çesitli etkinliklerle unutulmaz bir gün yasadi.
Kaynak: İHA