Kadir Gecesi'nde Binlerce Kisi Kent Meydaninda Oruç Açti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde binlerce kisi kent meydaninda kurulan sofralarda oruçlarini açarken, çocuklar ise iftar öncesi yapilan orta oyunlariyla doyasiya eglendi.

Kadir Gecesi'nde Binlerce Kisi Kent Meydaninda Oruç Açti
Gebze Belediyesi tarafindan Kadir Gecesi’nde 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda iftar programi gerçeklestirildi.

Iftar saatinden önce kurulan sahnede oynanan ‘Bebe Ruhi’ ve ‘Karagöz-Hacivat’ gösterileriyle çocuklar gönüllerince eglendi. Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan ezan okunmasiyla birlikte, binlerce kisi ayni meydanda oruç açti.

“Bu aksamin bereketinden hep birlikte nasiplenmeye çalisacagiz”

Programda konusan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, “Bu aksam bizi yalniz birakmadiginiz için, bu iftarda bizlerle oldugunuz için rabbim sizlerden sonsuz kez razi olsun. Bu aksamin rahmetinden, bereketinden, hep birlikte nasiplenmeye çalisacagiz. Dua edecegiz, dualarimizi müsterek kilacagiz, Rabbimiz’den af dileyecegiz. Bu geceler bizi birlestiren, niçin var oldugumuzu, neler yapmamiz gerektigini bize ögreten istisna geceler. Rabbimize bu geceleri bize bahsettigi için bunlar mutlaka degerlendirmeliyiz. Peygamberimiz bin aydan daha hayirli bu geceyi bize müjdelerken bizden de sunu yapmamizi istiyor; Bu geceyi degerlendirin, rahmetinden, bereketinden alabildiginiz kadar nasibinizi alin ve nihayetinde Rabbimiz bizi niçin yarattigini, kulluk vazifesi olarak bizlere neler yükledigini, nelerin dogru-yanlis, helal-haram, kötü-iyi oldugunu bilin. Rabbim, bizleri bu gece bol bol muhasebemizi yapip ve nihayetinde affedilerek bayrama erisen ve bayrami da bayram tadinda geçirenlerden eyler insallah” dedi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise, “Her iki tarafimiza baktigimizda da herkes alani civil civil doldurmus durumda. Ben bu organizasyonu yapan Gebze Belediye Baskanimiza, onun alisma arkadaslarina ayri ayri tesekkür ediyorum. Allah tuttugunuz oruçlari kabul eylesin. Bugün kadir gecesi malumunuz. Kadir Geceniz mübarek olsun. Birkaç gün sonra da bayrami eda edecegiz. Bayraminiz da simdiden mübarek olsun. Rabbim sizleri daha nice bayramlara eristirsin. Esinizle, dostunuzla birlikte Rabbim nice bayramlar göstersin” diye konustu.

Kaynak: İHA