Aydin'da Korona Virüs Vakalarinda Sona Yaklasiliyor

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yurt genelinde 804 hastanenin yogun bakiminda korona hastasi olmadigini duyurmasinin ardindan Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz’den de umutlandiran açiklama geldi. Açikgöz, "Suan için agir bir sekilde takip edilen yogun bakim hastamiz yok" dedi.

Aydin'da Korona Virüs Vakalarinda Sona Yaklasiliyor


Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 97 binden fazla kisinin hayatini kaybetmesine neden olan Korona virüs salgin ile mücadele son hiziyla sürüyor. Alinan önlemler ve yapilan yogun denetimler sonuç verirken, Korona virüs sayilarinda düsüs yasanmaya basladi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, yurt genelinde 804 hastanenin yogun bakiminda korona hastasi olmadigini dururken, yatan Covid-19 hasta sayisi sifir olan hastane sayinin ise 519 oldugunu belirtti.



Türkiye genelindeki hastanelerde sifira kadar inen Korona virüs yogun bakim hasta sayilari Aydin’da da geriledi. Aydin Il saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, "Yogun bakim ünitelerimizi il genelinde dogu, bati ve merkez olmak üzere birer tane tedbir amaçli tutuyoruz. Suan için agir bir sekilde takip edilen yogun bakim hastamiz yok. Il genelindeki Covid-19 yogun bakim ünitelerimiz neredeyse bos. Sadece 1-2 tane tedbir amaçli takip edilen hastalarimiz mevcut. Kisa bir süre içerisinde yogun bakim ünitelerimizi normale çevirmeyi düsünüyoruz. Özellikle turizm sezonu öncesinde bati bölgelerimiz öncelikli olmak üzere normale çevirmeye baslayacagiz" diye konustu.



Korona virüs salgininin tamamen sona ermedigini ve vatandaslarin hijyen kurallari basta olmak üzere gerekli önlemleri devam ettirmesi gerektigini hatirlan Açikgöz, "Hep birlikte basaracagiz" dedi.

Kaynak: İHA