Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi Civil Civil

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi sömestr tatilinin son günün de kayak severlerce doldu tasti.

Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi Civil Civil
Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan Dogu Ekspresi’yle yariyil tatili için Kars’a gelenler solugu öncelikle Sarikamis’ta aldi. Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi’ne gelen yüzlerce vatandas kristal karin üzerinde kaymanin tadini çikariyor. Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi’ne olan yogun ilgiden dolayi ilçede oteller ve çok sayida apart yüzde 100 doluluk oranina ulasti.

Çig tehlikesi bulunmayan ve Türkiye’nin en güvenli pistlerine sahip olan Cibiltepe Kayak Merkezi’ne gelen kayak severler ezilmis haliyle kalinligi yaklasik 95 santimi bulan kar üzerinde sevdikleriyle birlikte gönüllerince kayiyor.

Sarikamis’ta sömestre tatilinin son gününde yogunluk yasandigini ifade eden Kayi Resort Müdürü Bora Kanber, “Sarikamis’ta harika günesli bir gün, sömestrenin son günündeyiz. Çok yogun geçen bir sömestre yasadik. Sarikamis’ta bütün oteller yüzde 100 dolulugu yakaladi. Her seyi ile Sarikamis muhtesemdi, suanda Sarikamis’in dogasi, sariçam ormanlari, dogal pistleri, kristal kar dokusuyla, gelen tüm çocuklar okullarina mutlu bir sekilde dönecekler” dedi.

Türkiye’nin 81 ilinden Cibiltepe’ye akin eden vatandaslar kayak, snowboard yapiyor ve kizaklarla kayiyor. Bazi vatandaslar ise atli kizaklarla gezinti yapiyor.

Bilgisayar donanimli, saatte bin 200 kisi kapasiteli 4 telesiyej ile 8 slalom pisti ile 1 snowboard pistine sahip olan Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi, 81 ilden gelen kayak severlerle adeta doldu tasti. Sabahtan aksama kadar kristal kar üzerinde kayak vatandaslar yariyil tatilini dolu dolu yasadi.
Kaynak: İHA