Üretime Geçen Tarim Lisesi Ögrencileri Sebze Hasadi Yapti

İçel’in Erdemli ilçesinde ögrenciler, alaninda uzman egiticilerden destek alarak yaklasik 3 ay önce toprakla bulusturdugu 6 bin adet sebzenin hasadina basladi.

Üretime Geçen Tarim Lisesi Ögrencileri Sebze Hasadi Yapti
Milli Egitim Bakanliginin son dönemde tarimsal üretim ve egitimine önem vermesiyle hareket eden tarim liseleri sahada uygulamali olarak çalismalar yapiyor. Bu çerçevede İçel’in Erdemli ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarim Lisesi) ögrencileri, Milli Egitim Müdürlügü ile Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü’yle imzaladigi protokol sayesinde kavustuklari egitim tarlasina yaklasik 3 ay önce 6 bin adet karnabahar, lahana ve brokoli fidesini dikti. Dikilen fideler büyüdü, hasat zamani geldi. Erdemli Kaymakami Aydin Tetikoglu ve Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca, idareciler ve ögrenciler brokoli ve lahananin ilk hasadini yapti. Hasat edilen ürünlerin ise müdürlük koordinesinde her gün 60 bin kisiye yemek çikaran ögretmen evine gönderilecegi ifade edildi.

"60 bin yemek üretiyoruz, burada üretilen sebzeler katki sunacak"

Yapilan çalisma ile ilgili bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca, "Ekim ayinda Erdemli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerimizin ekmis oldugu 6 bin kök karalahana, beyaz lahana ve brokoli ürünlerimizin hasadi için buradayiz. Böylesine güzel günesli bir günde ögrencilerimizle birlikte üretmenin verdigi hazzi, zevki tatmak ve tattirmak adina çok anlamli. Günlük 60 bin yemek üretiyoruz. Mesela burada üretilen brokoli, lahana, karalahana, ondan sonra burada üretilen limon yine ayni sekilde sehirdeki yemekhanelerdeki üretime katki olarak sunulacak" dedi.



"Yeni yerler talep ettik, bunu gelistirecegiz"

Ekimin basinda hep birlikte ögrencilerle uygulamali olarak sebze fidanlarini toprakla bulusturduklarina deginen Kaymakam Aydin Tetikoglu ise, "’Ne ekersen onu biçersin’in güzel bir örnegi. Sag olsun arkadaslarimiz basariyla yetistirmisler. Az önce ögrencilerimizle konustugumuzda bu isin çok zevkli oldugunu söyleyince yeni yerler talep ettik, bunu gelistirecegiz. Asil olan buradaki meslek okulundaki ögrencilerimiz uygulamali pratigini yapmalari. Bu iste emegi geçen milli egitim camiasina ve Alata Arastirma Enstitüsü’ne tesekkür ediyorum. Bu uygulamalarla daha iyi bir çalisma yapacaklar" ifadelerini kullandi.

"Burada çalismak güzel ve zevkli"

Sebze ekimi sonrasinda ot yolup, çapa yaptiklarini ve gübre ile su verdiklerini belirten ögrencilerden Ravza Senem Çatal, su anda ise hasat yapmaya basladiklarini kaydetti.

Ögrencilerden Ayse Gül Elek de, "Biz buraya Ekim ayinda dikim yaptik. Beyaz lahana, karalahana, brokoli. Genellikle azot gübresi veriyoruz. Simdi hasadini yapiyoruz. Bunlari satip okulumuza katkida bulunacagiz. Çok egleniyoruz, güzel ve eglenceli" diye konustu.

Ögrencilerden Mustafa Dölek ise, "Karnabaharlarimizi ektik, brokoli ektik, hasat yaptik. Burada çalismak güzel, zevkli. Hocalarimiz da yardimci oluyor sag olsun, bize iyice ögretiyorlar. Karalahanalarimiz var onlar daha yetismis degil. Onlar soguk hava sevdigi için bir ay, iki ay sonra yetisiyor. Onlari da o zaman hasat edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA