3 gün kala sürpriz özellik! Sadece iPhone'lara geliyor

Apple, iPhone'lar için tarihin en büyük güncellemesi olarak duyurulan yeni iOS 18'i 10 Haziran Pazartesi Türkiye saatiyle 20.00'da tanıtacak. Lansman öncesi iPhone'lara gelecek büyük bir yenilik daha sızdı.

3 gün kala sürpriz özellik! Sadece iPhone'lara geliyor
iOS 18 işletim sisteminin tanıtılmasına 3 gün kaldı. Apple'ın iPhone'lara getireceği yenilikler birer birer netleşiyor. Yeni güncelleme iPhone'lara yapay zeka temelli birçok özelliği kazandıracak olsa da Apple gizlilik ve güvenlik odaklı duyurular da gerçekleştirecek.

APPLE, 'ŞİFRELER' UYGULAMASINI TANITACAK
Bu duyurulardan bir tanesini Bloomberg yazarı Mark Gurman sızdırdı. Gurman'a göre Apple, kullanıcılara giriş bilgilerini tek bir yerden yönetme imkanı sunacağı 'Parolalar' isimli bir uygulama tanıtacak.

3 gün kala sürpriz özellik! Sadece iPhone'lara geliyor

Gurman, bu uygulamayı şöyle özetliyor:

'Uygulama, kullanıcı giriş bilgilerinin bir listesini içeriyor ve detayları hesaplar, Wi-Fi ağları ve geçiş anahtarları gibi farklı kategorilere ayırıyor. Vision Pro ve Windows bilgisayarlarda da çalışacak yeni uygulama, oturum açma ekranında giriş bilgilerini (web sitelerine veya uygulamalara) otomatik olarak doldurabiliyor.

Öte yandan doğrulama kodlarını destekleyebilir ve Google Authenticator uygulamasına benzer bir kimlik doğrulama uygulaması olarak da hizmet verebilir.'

Apple'ın bu yeni uygulaması, kullanıcıların dijital yaşamlarını daha güvenli ve derli toplu hale getirmeyi hedefleyen bir platform olarak karşımıza çıkacak. WWDC 2024'te yapılacak resmi duyuru ile birlikte uygulama hakkında daha fazla detay paylaşılacak.