Sereblal Palsi Hastasi Genç Kizin Azmi

Amasya’nin Tasova ilçesinde yasayan 29 yasindaki dogustan sereblal palsi hastasi Gül Aytaç, zamaninin çogunu halk egitim kurslarina gelerek degerlendiriyor.

Sereblal Palsi Hastasi Genç Kizin Azmi
Tasova Sehit Himmet Aydemir Halk Egitimi Merkezi bünyesinde açilan el isi kursuna katilan Aytaç, zamaninin çogunu burada geçiriyor. Özel bir egitim kurumunda da ayri zamanlarda ders gören Aytaç, Halk Egitim Merkezinin sundugu imkanlardan dolayi burada daha çok motive oluyor. Önceki dönemlerde Halk Egitim Merkezlerinde okuma ve yazma egitimi alan Aytaç, simdiler de ise o bünyedeki kurslara katilarak terapi oluyor.

“Terapi oluyor bana, psikolojim için iyi geliyor”

29 yasindaki sereblal palsi hastasi Gül Aytaç, 4 yildir boncuklardan bileklik yapiyor. Ellerini gelistirmek için yaptigini söyleyen, Aytaç, “Ellerim gelissin diye basladim. Çok boncuk yaptim, sattim. Lösemi vakfina bagisladim. Halk Egitim kurslarini güzel buluyorum. Arkadaslarimla zaman geçiriyorum. Gelsinler çok güzel oluyor. Terapi oluyor bana, psikolojim için iyi geliyor. Böyle bir seyler olsa bizler için ayriyeten iyi olur. Engel bedende degil zihinde olur” dedi.

Gül Aytaç’in babasi Mustafa Aytaç, “Kendine yeter hale gelmesine, çayini içebilmesine, yemegini yiyebilmesine, çok büyük mücadeleler verdik. Tasova’da ilçemizde, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügümüzün düzenlemis oldugu el becerileri kursuna katiliyor kizim. Benim buradan tavsiyem, tüm engelli aileler, yapabilecekleri mutlaka bir seyler vardir. Mücadele etmelerini ve engel tanimamalarini istiyorum” diye konustu.

Tasova Sehit Himmet Aydemir Halk Egitimi Merkezi Müdürü Saffet Bol, “Kurumumuzda tüm bireyler için egitim kurslarimizi hazirladik. Özellikle kurslarimiza gelen Gül, bizim için çok kiymetli. Onun buraya gelip, bir gün evden çikip burada gününü geçirmesi, burada yapilan etkinliklere katilmasi bizim için çok degerli. Kesinlikle engel bedende degil, zihindedir. Yani zihinde bizim onu halletmemiz lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA