Sinop'ta Düzenlenen 'Lakerda Festivali' Sona Erdi

Sinop’ta geçmisi binlerce yila dayanan lakerda kültürünü canlandirmak adina baslatilan ’Lakerda Festivali’nin üçüncüsü düzenlendi. Festivalde katilimcilar en iyi tuzlu baligi yapmak için yaristi.

Sinop'ta Düzenlenen 'Lakerda Festivali' Sona Erdi
Balikçilik sektöründe önemli geçmisi bulunan Sinop’ta, 3 bin yillik kültürünü yansitan ‘Lakerda Festivali’nin bu yil üçüncüsü düzenlendi.

Sinop Kültür ve Turizm Dernegi, Sinop Belediyesi ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odasi’nin destekleriyle düzenlenen festivale ünlü gurmeler de jüri üyeligi yapti.

Çesitli gösteri, tanitim, söylesi ve çocuk etkinliklerin yani sira, 29 katilimci en iyi tuzlu baligi yapmak için mücadele etti. Ön elemeyi geçen 11 yarismaci, finalde kör tadim seklinde degerlendirildi. Jüriden en çok puani toplayan Necdet Kanal birincilik ödülü olan tam altini kazandi. Dereceye girenlere ödülleri Sinop Valisi Erol Karaömeroglu ve Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan tarafindan takdim edildi.

Festivalin gelecek yillarda devam edecegini söyleyen Sinop Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Ahmet Çobanoglu, “3 günlük muhtesem bir festival geçirdik, disaridan çok sayida misafirlerimiz geldi. Çesitli etkinlikler ve söylesilerle festivalimizi ziyaret eden vatandaslarimizi agirladik. Büyük finalde de festivalimizin yarismasi olan ‘En iyi tuzlu balik’ ödülünü verdik. Insallah gelecek senelerde de festivalimiz devam edecek, lakerdanin tadini Türkiye’ye duyuracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA