Esnaftan Mültecileri Abartili Rakamla Anlatan Ümit Özdag'a 'Muhacir' Cevabi

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Eskisehir ziyaretinde bir esnafa yaptigi yasanan ekonomik sikintilar ve siginmacilar elestirisinden ummadigi bir cevap aldi. Esnaf, Özdag ekonomik sikintilar için "Sonrasi iyi olacak" derken, siginmacilar için de "Peygamber Efendimiz de muhacirdi" cevabini verdi.

Esnaftan Mültecileri Abartili Rakamla Anlatan Ümit Özdag'a 'Muhacir' Cevabi
Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, parti binasinda düzenledigi toplantinin ardindan esnaf ziyaretine çikti. Birçok esnafla görüsen Ümit Özdag, Arifiye Mahallesi Korkmaz Sokak’ta, iç giyim ve çeyiz ürünleri satisi yapan Mesut Boz’u da is yeri kapisinda görünce ülkede yasanan ekonomik sikintilar ve siginmacilar konusunda açiklamalarda bulundu. Ümit Özdag’in, “13 milyon kisinin yükünü tasirken Türkiye ekonomik krizi asabilir mi? Sen esnaf olarak bu ekonomik krize ne kadar dayanabilirsin” sorusuna esnaf Mesut Boz, “Dayanabildigim kadariyla dayanacagim. Sonrasi iyi olacak. Bundan 15 yil ayni fiyatlara mal sattik. Bu son senede bir sikinti var. O da normal, dünya genelinde olan bir sikinti var. Bunlari da degerlendirmek lazim" cevabini verdi.

"Peygamber Efendimiz de muhacirdi"

Özdag’in ’13 milyonluk siginmaci kalsin mi?" sorusuna ise cevap veren Boz, ”Peygamber Efendimiz de muhacirdi. Su anda onlar da muhacir. Zaman ve sartlar olusursa göndermeliyiz” dedi.



Özdag’in verdigi vatandaslik sayisini düzeltti

Aldigi cevap sonrasinda esnaf ile konusmasini sürdüren Özdag’in “Vatandaslik veriyorlar. Yarindan sonra bu vatandaslik sonucunda seçimlerde oy kullanacaklar. 1 milyon 400 bin kisiye temmuz ayinda vatandaslik vermisler” demesi üzerine rakami düzelten esnaf Mesut Boz, vatandaslik hakkinda Özdag’a ise, “Hocam, 380 bin civarinda bir kisiye vatandaslik verdiler bildigim kadariyla” dedi.

Kaynak: İHA