Yüksekögretimde Kalite Ve Akreditasyon Konferansi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde Yüksekögretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon konferansi düzenlendi.

Yüksekögretimde Kalite Ve Akreditasyon Konferansi
7 Aralik Üniversitesinde , Yüksekögretim Kalite Kurulu’nun katkilari ile z Rektörlük Konferans Salonu’nda, YÖKAK Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar’in sunumlariyla “Yüksekögretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” baslikli konferans gerçeklestirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Halil Aldemir, Prof. Dr. M. Ruhat Yasar, Prof. Dr. Mehmet Ali Yildirim, hocalari ve ögrencilerin katilim sagladi.

Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsimizin okunmasiyla baslayan konferansta Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun tesekkür konusmasi gerçeklestirdi.

Üniversitenin kuruldugu günden bu yana katettigi ilerlemelere deginen Rektör Karacoskun, bundan sonraki süreçlerde nicelikten nitelige yönelerek akademik anlamda daha iyi bir noktaya tasinma sürecine gelindigini bu baglamda kalite süreçlerinin son derece önemli oldugunu aktardi.

Konusmasina dinleyicileri selamlayarak baslayan YÖKAK Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar, öncelikle “kalite” kavramindan bahsetti. Kalite güvencesinin artan önemi, paydaslarin kalite algisi, Yüksekögretimde kalite güvencesi, kalite güvencesinin hedefleri, kalite güvencesi sistemleri, YÖKAK ve kalite güvencesinin çerçevesi ile kalite güvencesi ve akreditasyon uygulamasi konu basliklarindan hareketle kalite güvencesi ve akreditasyon sürecini anlatti. Kar, YÖKAK tarafindan gönderilen anketlerin doldurulmasinin son derece önemli oldugunu özellikle vurguladi.

Konferans, Rektör Prof.Dr. Mustafa Dogan Karacoskun’un YÖKAK Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar’a hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA