Taksicileri Canindan Bezdiren Sehir Eskiyalarina Operasyon

Ankara’da taksicileri haraca baglayan bir sebekeye yönelik es zamanli olarak 23 süphelinin yakalanmasina yönelik operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri tarafindan il genelinde faaliyet gösteren esnaflari yagma eden, silah ve uyusturucu ticareti yapan suç yapilanmasina yönelik yaklasik 7 ay süren teknik bir takip yapildi.

Yapilan çalismalarda, Altindag ilçesinde bulunan bir taksi duragina gelen Ü.S. isimli sahsin öncülügündeki suç örgütünün taksi soförlerini tehdit ettigi ve haraç istedikleri, haraç vermeyen soförlerin araçlarinin taksi duraginda çalismasini engelledikleri belirlendi. Çetenin taksi duragini kalabalik gruplarla basarak zarar verdikleri, suç örgütünün finansman kaynaklarini ise il disindan getirdikleri ruhsatsiz tabanca ve uyusturucu maddelerin satisindan elde edilen haksiz kazanç oldugu anlasildi.

Konuyla ilgili yapilan çalismalarda 116 adet reçeteye tabi uyarici hap, 5 gram esrar, 1.4 gram kokain, 896 gram metemfetamin maddesi, 8 adet ruhsatsiz tabanca, 56 adet fisek ele geçirildi.

Yapilan takipler esnasinda yapilan ara yakalamalar neticesinde 3 süphelinin halen tutuklu oldugu ögrenildi. Sorusturma kapsaminda, 23 süphelinin yakalanmasi ev ve isyerlerinde Ankara ve Konya illerinde es zamanli operasyon düzenlendi.

Kaynak: İHA