Polisin Dur Ihtarina Uymayan Araçtan Uyusturucu Çikti

Konya’nin Beysehir ilçesinde polisin "dur" ihtarina uymayarak kaçmak isteyen sürücünün kullandigi otomobilden ve üzerinden uyusturucu madde çikti.

Polisin Dur Ihtarina Uymayan Araçtan Uyusturucu Çikti
Edinilen bilgiye göre, Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Büro Amirligi ekipleri, S.C.’nin uyusturucu ticareti yaptigi bilgisi üzerine kullandigi otomobili Dalyan Mahallesi Hal Içi kavsaginda durdurmak istedi. Polisi görünce kaçmaya baslayan sürücü ile ekipler arasinda kovalamaca yasandi. Sikistirilan araç durdurulurken, yaya olarak kaçmaya çalisan S.C. ile yanindaki sahis yakalandi. Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne götürülen S.C.’nin üzerinde yapilan aramada bir miktar esrar ile metamfetamin bulunurken, araçta ise bir miktar metamfetamin, esrar, 2 adet yesil reçeteye tabi hap, 2 uyusturucu kullanmaya yarayan aparat, 1 hassas terazi ele geçirildi. Çalismayi genisleten polis, iki ikamet ve bir is yerinde yaptigi aramada da uyusturucu kullanmaya yarayan aparat, 1 esrar ögütme aleti, bir miktar esrar maddesi, 1 adet 9 milimetre çapinda ruhsatsiz tabanca ve sarjör ele geçirdi. Polis, sürücü S.C. ile M.K. ve A.U.’yu gözaltina aldi.

Uyusturucu veya uyarici madde imal ve ticareti yapmak, kullanmak için uyusturucu ve uyarici madde satin almak, kabul etmek veya bulundurmak ile atesli silahlar ve biçaklar ile diger aletler hakkinda kanun çerçevesinde islenen suçlardan haklarinda islem baslatilan süpheliler Beysehir Adliyesi’ne çikarildi. 3 süpheliden 2’si savcilikta verdigi ifadenin ardindan saliverilirken, S.C. ise Sulh Ceza Hakimligi tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA