Hatay Deniz Otobüsü, KKTC Seferlerine Ara Verdi

Ilk seferini 19 Mayis’ta Hatay’dan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentine yapan Hatay Deniz Otobüsü (HADO), uluslararasi kurallar, mevsim kosullari ve meteorolojik nedenlerden dolayi seferlerine ara verdi.

Hatay Deniz Otobüsü, KKTC Seferlerine Ara Verdi
HBB Genel Sekreter Yardimcisi Metin Açik, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, HADO’nun 2023 yili Nisan ayinda seferlerine yeniden baslayacagini bildirdi. Açik, “Baskanimiz Lütfü Savas’in en önem verdigi projelerden biri olan HADO ile bugüne kadar yaklasik 25 bin yolcu tasidik. Meteorolojik nedenlerden dolayi projemizi durdurmak zorundayiz. Seferlerimize 2023 yilinin Nisan ayinda baslamayi planliyoruz. Bugüne kadar haftada iki kez Girne, bir kez de Gazimagusa olmak üzere 3 sefer düzenliyorduk. Bu sosyal projemizde, vatandaslarimiza, hastalarimiza ve ögrencilerimize en iyi sekilde yardimci olmaya çalistik. Iyi bir sezon geçirdigimize inaniyorum” ifadelerini kullandi.

HADO Genel Müdürü Bülent Ok ise mayis ayinda baslayan seferlerin meteorolojik nedenlerden dolayi uluslararasi kurallar çerçevesinde sonlandirildigini bildirdi.
Kaynak: İHA