Baskan Keles, Kdz. Eregli'nin Taleplerini Milletvekili Yilmaz'a Anlatti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yilmaz ile MYK Üyesi Ahmet Savas Çolak, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli tarafindan baslatilan “Ilçe ilçe anlatma ve aydinlatma” programi dogrultusunda Kdz. Eregli ilçesine gelerek Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu Baskani Arslan Keles ve yönetimini ziyaret etti.

Baskan Keles, Kdz. Eregli'nin Taleplerini Milletvekili Yilmaz'a Anlatti


Kdz. Eregli TSO Yönetim Kurulu Baskan Arslan Keles, Meclis Baskani Tasin Tanyildiz, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte MHP Düzce Milletvekili Ümit Yilmaz, MYK Üyesi Ahmet Savas Çolak, Zonguldak Il Baskani Varol Demirköse, Kdz. Eregli Ilçe Baskani Rahman Demirtürk ve beraberindeki heyeti kapida karsiladi. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yilmaz, ilçe ilçe gezerek vatandaslarin dertleri, talep ve beklentilerini dinlediklerini belirterek Kdz. Eregli TSO’yu ziyaret ederek sanayici ve is insanlarini dinlemek istediklerini söyledi.

Yilmaz konusmasinda “MHP Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin talimatlari ile ilçe ilçe gezdik. Bundan sonrada köy köy gezmeye basliyoruz. Genel Baskanimiz da Sivas’ta baslayan mitinglerimizin 5.’sini Konya’da yapacak. Seçimlere de 7,5 ay gibi bir zaman kaldi. 7,5 aylik zamani en iyi sekilde degerlendirebilmek için artik programlarimiz seçim programina dönmeye basladi.

Halkimizin dertlerini, taleplerini, beklentilerini dinliyoruz. Sanayici ve is insanlarimizin sikintilarini çok yakindan takip ediyoruz. Bu anlamda Rahman Demirtürk baskanimiz ziyaretleri buradan baslatti. Bizim de çorbada bir tuzumuz, insaatta bir tuglamiz olur çabasi içerisindeyiz. Siyasetteyiz, milletvekiliyiz ama sizlerin de dostunuzuz, arkadasiniziz.” dedi.



Kdz. Eregli TSO Yönetim Kurulu Baskani Arslan Keles, Düzce ve Eregli’nin iki komsu kent oldugunu belirterek Düzce Milletvekili Yilmaz’i bu anlamda yabanci görmediklerini ifade etti.

Bankalarda esnaflarin yasadiklari sikintilara iliskin bilgiler veren Baskan Keles, konusmasinda su sözlere yer verdi:

“Ziyaretinizden son derece memnun olduk. Biz sizi yabanci olarak görmüyoruz. Siz bizim bölgemizin milletvekilisiniz. Eregli ve Düzce iki komsu kent. Yillardir birlikte is yaptik, karsilikli çalisanlarimiz var. Sorunlarimizda birbirine benzer. Ekonomide yasanan zorlu kosullar sadece Türkiye’de degil dünyada var. Memleketimizin idaresi de en iyi sekilde yapilmaya çalisiliyor. Kimse bu durumun kötü olmasini istemez. Cumhur Ittifaki’na halkin inanci halen devam ediyor. Sonuç itibariyle 7,5 ay sonra insanlar kendi iradelerini sandikta ortaya koyacaklar. Ekonomik göstergelerdeki konjektürel degisiklikler bizde de olumsuz etki olusturuyor. Enerji maliyetlerindeki artislar hepimizi derinden yaraliyor. Tabi hükümetin sübvansiyonu da bir nebze rahatlatiyor. Dövizdeki artisla beraber enflasyonda artiyor. Simdilerde sular biraz daha durulmus gibi. Su anda is dünyasinin en büyük sikintisi paraya ulasmak. Bankalara gittigimizde ‘Kaynak yok, para yok’ deniliyor. Cumhurbaskanimiz esnafa yillik 7,5 faizli kredi açikladi.

Burada söyle bir handikap var; bizim 2 bin 700 üyemizin 750 tanesi KOBI’dir. Digerleri küçük isletmelerdir. Bizim üyelerimiz bu kredilerden yararlanamiyor. Ciro bazinda bu krediler kullandirilsa, bizim üyelerimizde krediye ulasabilecek. Esnaf odasina kayitli 10 tane tiri olan kisi var. Örnegin bize kayitli bir diyetisyen var; senede belki 100-150 bin TL fatura kesiyor. Bu hiçbir sekilde krediye ulasamiyor. Burada ciro kriteri gelirse biz dogru sonuca ulasiriz. Biz bunu TOBB Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu baskanliginda Kamu Bankalari Genel Müdürlügüne de ilettik. Onlarda bir kanun degisikligi olmasi gerektiginden bahsettiler.”

Baskan Keles, Kdz. Eregli kurmayi planladiklari 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi için tüm bakanliklardan olur aldiklarini ancak Tarim Bakanliginda beklediklerini belirtti.

Keles hem Kdz. Eregli 2. OSB hem de kafes balikçiligi projelerindeki bürokratik engellerin kaldirilmasi için MHP Düzce Milletvekili Ümit Yilmaz’dan destek istedi. Keles görüsmede ayrica Kdz. Eregli Hükümet Konagi ile Emniyet Müdürlügü binalarinin yikildigini ve uzun süredir yenilerinin yapilmadigini ifade etti.

Bunun üzerine MHP Milletvekili Yilmaz, Kdz. Eregli’nin bölgenin önemli kentlerinden birisi oldugunu belirterek Hükümet Konagi ve Emniyet Müdürlügü binalarinin yapiminin bir an önce hizlandirilmasini istedi.

Ziyaret toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA