Kesan'da Yurtdisina Çikislar Için Mobil PCR Birimi Kuruldu

Edirne’nin Kesan ilçesinde yurtdisina çikislar için mobil PCR birimi kuruldu. Sehir merkezinde konumlandirilan birim ile hastane yogunlugunun azaltilmasi ve turizme katki hedefleniyor.

Kesan'da Yurtdisina Çikislar Için Mobil PCR Birimi Kuruldu
Yunanistan ve Bulgaristan’in ülke girislerinde PCR testini zorunlu kilmasinin ardindan Kesan’da çarsi merkezinde mobil PCR test birimi olusturuldu. Kesan’a gelenlere kolaylik saglamak adina Kesan Kaymakamligi, Kesan Belediyesi, Edirne Il Saglik Müdürlügü ile Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi’nin girisimleriyle Cumhuriyet Meydani’nda mobil PCR test birimi kuruldu.

Kesan Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Recep Vural ise PCR testi yaptiracaklarin pasaport islemlerinin zaman kaybina yol açtigini dile getirerek, ’Bu da bizim kendi vatandaslarimizin PCR testlerinde yogunluga sebebiyet veriyordu; ama bunu bu sekilde ayristirmamiz, yurt disina çikacaklarin PCR testlerini burada yapilmasi hastanedeki yogunlugu azaltacaktir. Gün içerisinde PCR sonuçlarimizi elimizden geldigince hizlandirip, sonuçlari vatandaslarimiza iletecegiz. Vatandaslarimiz, eskiden sonuçlari da almaya hastaneye geliyordu; artik bunda da kolaylik olacak" dedi.

Kaynak: İHA