4'Üncü Halk Ekmek Fabrikasi Hadimköy'de Açiliyor

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne (IBB) bagli Halk Ekmek, dördüncü fabrikasini Hadimköy’de açacak. Fabrikayi gazetecilere gezdiren Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, "Büfelerimizin sayisini arttirmayi arzu ediyoruz çünkü artan kapasitemiz var dolayisiyla bunlari arttirmak için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

4'Üncü Halk Ekmek Fabrikasi Hadimköy'de Açiliyor


Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne (IBB) bagli Halk Ekmek, kapasitesini büyütüyor. Edirnekapi, Cevizli ve Cebeci’den sonra Istanbul’da dördüncü ekmek fabrikasi Hadimköy’de açilacak. Hadimköy’de insa edilen, ülkenin en büyük eksi mayali ekmek fabrikasinin nisan ayinda açilmasi planlaniyor. Edirnekapi, Cevizli ve Cebeci’den sonra Hadimköy’de de açilacak olan Halk Ekmek Fabrikasi’nda günde 250 bin normal ekmek, 1 milyon adet de ambalajli ekmek üretilmesi bekleniyor.

Yeni açilacak olan Halk Ekmek Fabrikasiyla ilgili bilgi veren Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, “Halk Ekmek’in Istanbul’daki 4’üncü fabrikasi olacak. Diger fabrikalardan farki burasi hem Avrupa için hem Türkiye için çok nitelikli bir yatirim olacak. Buradaki en büyük farklilik eksi maya kültürüyle kendi mayamizi çogalttigimiz ve uzun mayalama teknigiyle, bütün ekmeklerimizi bu sekilde üretecegiz. Bu anlamiyla çok farkli ve daha saglikli ürünler üretmis olacagiz. Burada toplamda 3 tane üretim hattimiz olacak. Birinci üretim hattinda 250 bin adet normal ekmek üretecegiz. 2’nci hattimiz çesit ekmek ürettigimiz bir hat. Küçük 50 gramlik ekmek üretiyoruz. Onlardan da 1 milyon adet üretecegiz. 3’üncü hattimizda ise tavali ürünler dedigimiz farkli tipte tost ekmegi, hamburger ekmegi veya yuvarlak ekmek üretecegiz. 600 bin adete yakin farkli gramajlarda ekmegi de 3’üncü hattimizda üretecegiz” seklinde açikladi.



Halk Ekmek büfeleriyle ve bakkallarla ilgili de konusan Okan Gedik, “Büfelerimizin sayisini arttirmayi arzu ediyoruz çünkü artan kapasitemiz var dolayisiyla bunlari arttirmak için elimizden geleni yapacagiz. Zaten 600’ün üzerinde büfemiz var. Bunu 700’lere, 800’lere kadar çikartmayi hedefliyoruz. Çalistigimiz bakkal sayilarini da arttirmayi hedefliyoruz. 317’lerden 400’lere kadar çikartmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

Halk Ekmek’te olusan kuyruk sirasina da deginen Okan Gedik, “Kuyruklarla ilgili tabii burada halk ekmegin kendi yaptiklari ve yapacaklari var kapasite arttirmak gibi. Biz elimizden geleni yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz” dedi.

(Deniz Zeybek - Emre Baba / IHA)
Kaynak: İHA