Bolu'da Çevik Kuvvet Ekiplerine Arama Kurtarma Ve Dagcilik Egitimi Verildi

Bolu'da görevli çevik kuvvet ekipleri, Afet ve Acil Durum Il Müdürlügünce (AFAD) arama kurtarma ve dagcilik konusunda bilgilendirildi.



Içisleri Bakanligi tarafindan 2021'in "Afet Egitim Yili" ilan edilmesi dolayisiyla birçok kurum ve vatandasa egitimler veren AFAD'in ilde çalismalari devam ediyor.

Il Emniyet Müdürlügünün talebi üzerine emniyet personeline yönelik düzenlenen egitim programina, 32 çevik kuvvet polisi katildi.

Egitimde, olasi afet aninda çevik kuvvet ekiplerinin uygulamasi gerekenler ve KBRN farkindaligi ile tehlikeli bir durumla karsilasildiginda yapilacaklar anlatildi.

AFAD'in Civril köyündeki deposunda ise arama kurtarmada kullanilan malzemelerin tanitimi ve kullanimi ile enkazda kullanilan malzemeler ve kullanim teknikleri hakkinda bilgi verildi.

Teorik egitimi tamamlayan çevik kuvvet polisleri, Çakmaklar Mahallesi'ndeki off-road alaninda kurulan dagcilik istasyonunda temel dagcilik ve yüksek yerlerde inis ve tirmanis egitimi alirken, Akkayalar Travertenleri'nde sedyeyle yarali tahliyesi egitimi yapildi.

Kaynak: AA