Siirt'te Koronavirüsü Yenen 108 Yasindaki Kadin Taburcu Edildi

Siirt Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Selahattin Vural: 'Hastamiz 2 doz Sinovac ve 1 doz da BioNTech asisi yaptirmis. Hasta tüm yan etkileri göz önünde bulundurularak 10 günlük tedavisinin ardindan taburcu edildi'

Siirt'te yakalandigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastaligini tedavi sonucu yenmeyi basaran 108 yasindaki kadin, taburcu edildi.

Koronavirüs süphesiyle Siirt Egitim ve Arastirma Hastanesine basvuran 108 yasindaki Fatim Özdemir, testin pozitif çikmasi üzerine tedaviye alindi. 10 gün boyunca hastanede tedavi gören Özdemir, hastaligi yenerek sagligina kavustu.

- "Hastalari artik sifayla taburcu edebiliyoruz ve bunu da asiya borçluyuz"

Bashekim Prof. Dr. Selahattin Vural, ilerleyen yasina ragmen hastanin taburcu edilmesinden mutluluk duyduklarini söyledi.

Hastanin kronik kalp rahatsizliginin da oldugunu belirten Vural, söyle konustu:

"Hastamiz 2 doz Sinovac ve 1 doz da BioNTech asisi yaptirmis. Hasta tüm yan etkileri göz önünde bulundurularak 10 günlük tedavisinin ardindan taburcu edildi. Görüyoruz ki artik bu hastalik asisizlarin hastaligi, yasi ne olursa olsun kardiyak problemi hastalari artik sifayla taburcu edebiliyoruz. Bunu da asiya borçluyuz."

Özdemir, doktor ve personelin nezaretinde hastaneden ugurlandi.
Kaynak: AA