Annesinin Böbregi Ile Yasama Yeniden Baglandi

DÜZCE – Bolu’da yasayan ve 1,5 yildir kronik böbrek yetmezligiyle mücadele eden 27 yasindaki Mehmet Atay, annesi tarafindan veriler böbrekle yasama yeniden baglandi. Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yapilan ameliyat basariyla gerçeklesti.

Annesinin Böbregi Ile Yasama Yeniden Baglandi
Son teknolojik imkanlar ve uzman kadrosu ile karaciger ve böbrek nakil operasyonlarini sürdüren Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, bölgesinde saglik açisindan önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Covid-19 pandemisinin organ nakil süreçlerini ve bagislarini olumsuz etkiledigi dönemde Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, üst düzey önlemler altinda ikisi canlidan-canliya olmak üzere 6. organ naklini yapti.

Bolu’da ikamet eden ve 1,5 yildir kronik böbrek yetmezligiyle mücadele eden Mehmet Atay, 7 aydir diyalize bagli yasiyordu. Tedavi gördügü Bolu’dan Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne yönlendirilen Mehmet Atay, merkez nakil listesine alindi.

Ameliyat 3,5 saat sürdü

Yapilan tetkiklerde anne Güllü Atay’in (44) böbreginin oglu ile uyumlu oldugu belirlendi. Anne Atay’in oglunun sagligina kavusmasi için donör olmayi kabul etmesiyle nakil hazirliklarina baslandi. Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Kemal Peker ve ekibi, anne Güllü Atay’dan aldiklari böbregi yaklasik 3,5 saat süren operasyon ile ogluna nakletti. Ameliyat sonrasi takiplerinde saglik durumlari iyi giden anne ve oglu, nakil ve operasyon sürecinde emegi geçen Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekibine tesekkür etti.

“Yasamimda Ikinci Sayfa Açtilar”

Annesinin böbregi ile saglikli bir yasama adim atan Mehmet Atay, ameliyattan önce yasadigi zorlu süreçlere dikkat çekti. Diyaliz tedavi nedeniyle kisitli bir hayat sürdügünü ifade eden Atay, “Bir bardak su içince tikaniyordum, rahatsizlik duyuyordum. Hayatim kisitliydi. Benim yasitlarim disarda gezerken, ben 4 saatimi diyalizde geçiriyordum. Annemle bir karar aldik ve Düzce Üniversitesi Hastanesine basvurduk. Tetkiklerin ardindan annemin böbregi ile benim böbregimin uyumlu çikti. En yakin zamanda ameliyat karari alindi. Doktorumuz, nakil koordinatörümüz ve hemsirelerimize tesekkür ediyorum. Bana bu yasimda tekrardan ikinci sayfa açtilar“diye konustu.

Nakil için Bolu’dan Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirildiklerini ifade eden Güllü Atay ise, oglunun sagligina kavusmus olmasindan mutluluk duydugunu dile getirdi.

Bölgedeki tek faal organ nakil merkezi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, organ nakil merkezinin Düzce ve bölgesi için önemli bir kazanim oldugunun altini çizerek, organ naklini gerçeklestiren tüm ekibi tebrik etti.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nin gerçeklestirdigi basarili operasyonlarin gurur verici oldugunu ifade eden Hastane Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise, nakil operasyonu sürecinde yer alan tüm koordinatör ve hemsirelere tesekkür etti.
Kaynak: İHA