Sanatçilar Yanginlar Sonrasi Ibretlik Heykel Yapiyor

Mugla’nin Marmaris ve Datça ilçelerinde yasayan sanat dernekleri yanan ormanlar için ibretlik heykeller yapmaya basladi.

Sanatçilar Yanginlar Sonrasi Ibretlik Heykel Yapiyor
On bir yildir Datça Yakaköyü Mahallesi’nde uluslararasi sanat etkinlikleri, heykel çalistaylari düzenleyen, Uluslararasi Knidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) Kurucusu Nevzat Metin, Kalimerhaba Derneginin önerisi ile “Yangin Ani Heykeli” için Sanatçilarini seferber etti.

Nevzat Metin Marmaris’te yangin alaninda olmasi gereken bu ibret heykelinin, orman yanginlarinda sehit olanlarin yani sira yanan agaçlari ve yanginda can veren bütün canlilari da simgeleyecegini söyledi.

Birçok sanatçinin tasarim üzerinde çalistigini belirten Nevzat Metin, seçilecek eser için akademik bir degerlendirme kurulunun yani sira, yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluslarinin ve halkin da görüslerinin alinacagini belirtti.

Tasarim konusundaki çalismalarin Eylül ayi sonu bitecegi, heykelin ise Ekim ayi içerisinde baslanarak tamamlanabilecegi bilgisini veren Nevzat Metin, Cumhuriyetimizin 98. Yilinin kutlanacagi 29 Ekim 2021 günü, bu heykelin de Marmaris’te açilisinin gerçeklestirilmesinin önemine deginerek “Bu mavi- yesil vatan bize tüm degerleri ile emanet edilmistir, bizim görevimiz bu emaneti yücelterek gelecek nesillere birakmak için çalismaktir” dedi.

Kaynak: İHA