Salgin Sürecinden Etkilenen 65 Yas Üstü Vatandaslar Için Gezi Programi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda uygulanan kisitlamalardan olumsuz etkilenen 65 yas ve üstü vatandaslarin sosyallesmeleri için gezi programi düzenledi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Saglik ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürlügünce, Kovid-19 kisitlama süreci sonrasinda normallesme ve sosyallesme sorunu yasayan 65 yas ve üstü yaslilar için düzenlenen geziye 200 kisi katildi.

Büyüksehir Belediyesi Sevgi Kafe'deki ögle yemeginin ardindan Atakum ilçesi Incesu sahili güzergahindan yolculuk yapan 65 yas üstü vatandaslar, daha sonra UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesine giren Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ne götürüldü.

Golf araçlariyla doga gezisi yapan 65 yas üstü vatandaslar, sulak alanlarda kuslari gözlemleyerek, essiz doga manzarasini hayranlikla seyretti. Turun ardindan vatandaslar, tek tek evlerine birakildi.

Saglik ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürü Selim Yazici, gezilerin devam edecegini belirterek, "65 yas üstü evli veya tek basina yasayan, ekonomik ve sosyal yönden yoksun yaslilarimiz için düzenledigimiz sehir turlarinin ikincisini Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti’nde gerçeklestirdik. Bu gezilerle sosyallesme sorunu yasayan yaslilarimiza destek oluyoruz. Bu turlarimiz, belli araliklarla devam edecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA