Zir Vadisi Dinlenme Alani Projesi Sincan'a Deger Katiyor

Sincan Belediyesi Zir Vadisi Dinlenme Alani Projesi’yle ilçeye yepyeni bir nefes alani kazandiriyor. Çalismalar tüm hiziyla devam ederken, yapimina baslanan drift ve drag pisti hem gençleri, hem de motor sporlarina gönül verenleri heyecanlandirdi.

Zir Vadisi Dinlenme Alani Projesi Sincan'a Deger Katiyor
Daha yesil ve daha yasanabilir bir Sincan için çalisan Sincan Belediyesi, ilçenin güzelligine güzellik katacak yeni projelerle göz dolduruyor. Bu projelerden bir tanesi de Zir Vadisi Dinlenme Alani Projesi. Proje ile tarihi ve dogal güzelliklere sahip bölge, yepyeni bir görünüme kavusuyor.

Proje kapsaminda konser ve festival alanlari, yürüyüs parkurlari, bisiklet yollari, restoran, kütüphane, mesire alanlari yapilacak, bölge cazibe merkezi haline gelecek. Çalismalar tüm hiziyla devam ederken, yapimina baslanan drift ve drag alani, özellikle gençleri çok heyecanlandirdi. Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, çalismalari yerinde inceledi.

Sincan drift ve drag pistine kavusuyor

Zir Vadisi Dinlenme Alani Projesinde özellikle gençler için her ayrinti düsünüldü. Yapimina baslanan drift alani ile Sincan bir ilke daha kavusuyor. Pist tamamlaninca gençler güvenli bir alanda istedikleri gibi drift yapabilecek.

Bir motor sporlari kompleksi olarak kullanilacak olan pist, günümüzde çok popülerlesen drift sporunun yapilacagi ulusal sampiyona, mahalli yaris ve drift festivallerine ev sahipligi yapabilecek standartlara sahip olacak. Araç tanitim lansmanlari, otomobil kulüplerinin bulusmalari, yedek parça aksesuar fuarlari, otomobil festivalleri, ileri sürüs teknik egitimleri, agir vasita sürüs egitimleri, motosiklet sürüs egitimleri, slalom yarislari, üniversitelerin elektrikli proje araç test ve yarislari ile bunun gibi otomobil odakli alternatif birçok etkinlige ev sahipligi yapabilecek.

Drag pisti de Sincan’a kazandiriliyor

Sincan ayrica drag pistine de kavusuyor. Drag pisti Türkiye’de en eski ve popüler motorsporu olan drag yarislarina ev sahipligi yapacak sekilde planlandi. Ankara, tarihinde ilk kez bir drag pistine sahip olacak. Özel bir asfaltin dökülecegi, güvenligin uluslararasi standartlarda saglanacagi pistte çok güçlü araçlar yarisabilecek. Artik Türkiye’nin en hizli drag yaris araçlarin net süreler alabilmesi için yurt disindaki pistlere gitmesine gerek kalmayacak.

Pist özünde Ankara’ya ilkleri yasatacak olup Türkiye otomobil sporlarina ve otomobil endüstrisine birçok alanda katki saglayacak.
Kaynak: İHA