Gaziantep'te, Bölgeye Uyumlu 70 Bin Tavuk Dagitildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, kentteki kadin hayvan yetistiricilerine verdigi destekte yeni bir pencere açarak Tarim Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlügü is birliginde Gaziantep’in 9 ilçesinde belirlenen 5 bin kadin hayvan üreticisine 70 bin adet ‘atak-s yumurta tavugu’ dagitti.

Gaziantep'te, Bölgeye Uyumlu 70 Bin Tavuk Dagitildi
Kadin hayvan yetistiricileri, yumurtlama orani yüksek, bölge için uyumlu tavuklarin hanelerine ekonomik anlamda çok iyi bir getiri saglayacagini ifade etti.

Kadinlarin ev ekonomisine katkida bulunmak, protein yönünden zengin gidalarin gerek sehirde gerekse de bölgede tüketilmesini saglamak amaciyla Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Baskanligi ile Tarim Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlügü is birliginde kente bagli 9 ilçedeki kadin 5 bin hayvan üreticisine 70 bin adet bölgeye uyumlu, yumurtlama orani fazla ve hastaliklara karsi yüksek dirençli atak-s türü tavuklarin dagitimi gerçeklesti. Tavuklarin dagitimi, ilçelerdeki kadin hayvan yetistiricilerinin taleplerine göre düzenlendi.

Kadin girisimciler, sosyal yardim niteligi tasiyan tavuk dagitimlarinin ev ekonomisine önemli bir katki saglayacagini söyledi.



Kadin hayvan yetistiricilerine ulastirilan atak-s türü tavuklar, Gaziantep’in 9 ilçesindeki hanelere 15’er adet dagitildi. Tavuklar dagitim zamaninda 18 haftalik olup 1 kilo 850 gram civarinda bir agirliga sahip. Tavuklardan aylik ortalama 450 adet yumurta elde edilebiliyor.

Atak-s yumurta tavuklarini alan Fatma Murat, hali hazirda tavuk yetistiriciligi yaptigini aktararak, “Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e ve ekibine kadin hayvan yetistiricileri için organize ettigi tavuk dagitimlari için tesekkür ederim” dedi.

Köy hayatinda tarim ve hayvan yetistiriciligi ile ugrastigini belirten Ayse Çakmak ise her haneye dagitilan bölge için uyumlu atak-s türü için sunlari söyledi: “Yumurtlama orani yüksek olan tavuklarin ev ekonomimize olumlu etkisi olacak.”

Ayse Geçken de tavuk dagitimina öncülük eden Baskan Fatma Sahin’e tesekkürlerini ileterek, “Hanemize dagitilan tavuklar çok iyi bir ekonomik getiri saglayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA