Bahçeli Açiklamasi 'Dolandirici Tosuncuk Nasil Bedel Ödeyecekse Kiliçdaroglu Da Ödesin'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Dolandirici tosuncuk nasil bedel ödeyecekse Kiliçdaroglu da ödesin” dedi.

Bahçeli Açiklamasi 'Dolandirici Tosuncuk Nasil Bedel Ödeyecekse Kiliçdaroglu Da Ödesin'
Partisinin grup toplantisinda konusan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Yanlisi ve yalani savunacak kadar cahil olanlardan, dogruyu ve dogrulugu göremeyecek kadar kör olanlardan, iyiligi ve iyi niyeti inkar edecek kadar nankör olanlardan Rabbim cümlemizi korusun ve böylelerini milletimizden her daim uzak tutsun. Istanbul Sözlesmesi’nin çarpitilmasi, Istanbul Kanali’ni hedef alan bayagi saldirilar ve Katarli ögrencilerin sinavsiz tip fakültesi okuyacaklari ile ilgili yalan dozu yüksek kara kampanyalar Türkiye’yi zor duruma sokmaya yönelik taktik adimlardir. Kiliçdaroglu Tank-Palet Fabrikasi’ni sattilar yalanini söylüyor, yardimcisi Öztrak daha geçen hafta basinin karsisina çikip ‘ne satmasi, biz satmaktan hiç bahsetmedik’ diyebiliyor. Hadi kuldan utanmiyorsunuz, Allah’tan da mi korkmuyorsunuz? Bunlar gerçekten de yalancinin daniskasidir. Güvenirlikleri sifira inmistir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin hal-i pür melali kelimesi kelimesine iste budur. Kiliçdaroglu, paylastigi bir videoda ‘beni hapse atmak istiyorlar’ diye yakiniyor. Oysaki hakkinda düzenlenip TBMM’ye gönderilen fezlekelerin detaylarindan bahsetmiyor, buna hiç cesaret edemiyor. Kiliçdaroglu’nun, çig süt içmediyse karin agrisi çekmesini gerektirecek bir hali de olmayacaktir. Daha mühimi sabirli ve sakin olmasinda, hukuka saygi duymasinda yarar vardir” diye konustu.



“GÖREVI VE TASIDIGI UNVANI NE OLURSA OLSUN HIÇ KIMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEGILDIR”

Adaletin terazisinin yeri geldi mi herkesi tartmasi gerektigini belirten MHP Genel Baskani Bahçeli, “Bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, diger yanda konusu suç teskil eden fiillerinden dolayi hakkinda düzenlenen fezlekeleri sulandirmaya çalisan Kiliçdaroglu tam bir açmazda, tam bir çikmazdadir. Hukukun karsisinda imtiyazli bir zümre, ayricalikli bir tabaka, dokunulmaz ve ulasilmaz bir kesim düsünülemeyecektir. Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalidir. Eger hukukun üstünlügüne inaniyorsak, eger hukukun evrensel ilkelerine bagliysak ahlaki tutarliliktan ödün veremeyiz. Kiliçdaroglu magduriyet pozlarini biraksin da, hangi sözlerinin, hangi eylemlerinin kanunlarla çelistigini düsünsün. Türk mahkemelerinin önünde herkes esittir. Görevi ve tasidigi unvani ne olursa olsun hiç kimse hukuktan üstün degildir” seklinde konustu.



“DOLANDIRICI TOSUNCUK NASIL BEDEL ÖDEYECEKSE KILIÇDAROGLU DA ÖDESIN”

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, konusmasina su sekilde devam etti:

“Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamina alan fezlekeler TBMM’ye intikal etmistir. Gazi Meclis; suçun barinagi, suçlularin siginagi, kanun kaçaklarinin meskeni ve mekâni olamaz. Aksine hizmet edenler Meclisi’mizin demokratik ve tarihi ruhuna kast eden aymazlardir. TBMM Karma Komisyon’da bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüsülerek Genel Kurul’a getirilmesi, bölücü, yikici, devletin ülkesi ve milletiyle ters düsen söylem ve eylemlerinden dolayi süpheli olan milletvekillerinin dokunulmazliklarinin derhal kaldirilmasi hukuk ve siyaset ahlakinin vazgeçilmez sartidir. Oyalanmaya vaktimiz yoktur. Zamana oynamaya, agirdan almaya hakkimiz da yoktur. Fezlekelerin görüsülüp karara baglanmasini savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve saibeli bir tutum olarak degerlendirilecektir. Hukuk diyorsak geregini yapmakla mükellefiz. Kiliçdaroglu bir ara yollara düsüp adalet ariyordu. Akilsiz basinin ceremesini ayaklari çekiyordu. Iste firsat, iste ortam, saklayacagi, gizleyecegi, utanacagi iliskiler agi bulunmuyorsa çiksin mahkeme karsisina, versin üzerine atili suçlamalarin hesabini. Dolandirici tosuncuk nasil bedel ödeyecekse Kiliçdaroglu da ödesin. Kiliçdaroglu kendine güveniyorsa dokunulmazliginin kaldirilmasina bizzat kendisi önayak olmali, karar sürecini bizatihi kendisi baslatmalidir. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek verecegiz, onlara tamam diyecegiz.”

(Yunus Emre Kartal - Erdinç Türkcan/IHA)
Kaynak: İHA