Ukrayna Meclisinde Savunma Bakanina Topuklu Ayakkabi Hediye Edildi

Ukrayna’da bir grup milletvekili, Ukrayna’da resmi tören provasinda kadin askerlere topuklu ayakkabi giydirilmesini protesto etmek için mecliste Savunma Bakani Andrey Taran‘a topuklu ayakkabi hediye etti.

Ukrayna Meclisinde Savunma Bakanina Topuklu Ayakkabi Hediye Edildi
Sovyetler Birligi’nin dagilmasinin ardindan önümüzdeki ay bagimsizliginin 30. yilini kutlamaya hazirlanan Ukrayna’da kadin askerlerin resmi tören provasi ülkede gündem oldu. Ukrayna Savunma Bakanligi tarafindan provaya iliskin paylasilan fotograflarda kadin askerlerin topuklu ayakkabilarla yürütüldügü anlara tepki yagdi. Uygulamayi baslatan Savunma Bakani Andrey Taran, kadin milletvekilleri tarafindan protesto edildi.

"Bu bir asagilamadir"

Ukrayna Meclis Baskan Yardimcisi Elena Kondratyuk yaptigi açiklamada, "Bu saçmaligi Ukrayna Savunma Bakanligi sitesinde gördük. Sayin Savunma Bakani, siz ülkemizi ve ordumuzu NATO standartlarina bu sekilde mi yaklastiriyorsunuz? Bu bir asagilamadir" seklinde konustu.

Bu karari protesto eden diger bir grup Ukraynali kadin milletvekili de, mecliste Ukrayna Savunma Bakani Andrey Taran’in yanina giderek, tepki olarak kirmizi ve çesitli renklerde topuklu ayakkabi hediye etti.
Kaynak: İHA