GÜNCELLEME - Sakarya'da Saganak Nedeniyle Bazi Tarim Arazileri Ve Evleri Su Basti

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim: 'Çok sükür yaralanma ve can kaybi durumu yok'KALDIRIM'IN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI.

Sakarya'da saganak yasami olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde saganak nedeniyle bazi bölgelerde su birikintileri olustu. Yollarda biriken su, sürücüler ve yayalara zor anlar yasatti.

Kocaali ilçesinde de saganak dolayisiyla Alandere ve Demiraçma mahallelerinde dereler tasti, bazi tarim arazileri su altinda kaldi. Yollarda su birikintileri olusurken, bazi evleri de su basti.

Su baskinlari nedeniyle mahsur kalan vatandaslar ekiplerin çalismasiyla kurtarildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim ve Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, yagistan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu, vatandaslara geçmis olsun dileklerini ifade etti.

Büyüksehir ve Kocaali belediyeleri ile Sakarya Su ve Kanalizasyon Idaresi ekipleri, su baskini olan yerlerde çalisma baslatti.

- "4 ögrenci ve 5 ögretmeni tahliye ettik"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, AA muhabirine, Kocaali ilçesinde yogun yagis oldugunu söyledi.

Alandere ve Demiraçma mahallelerinin yagistan yogun sekilde etkilendigini belirten Vali Kaldirim, "Alandere'de rehabilitasyon merkezinde ögrencilerimiz mahsur kaldi, botlarimiz geldi. 4 ögrenci ve 5 ögretmenimizi tahliye ettik." dedi.

Kaldirim, AFAD, UMKE, belediye, itfaiye ve jandarma ekipleriyle gönüllülerin sahada oldugunu dile getirerek, "Çok sükür yaralanma ve can kaybi durumu yok." diye konustu.

Mahsur kalan hayvanlari kurtarma çalismalarinin devam ettigini söyleyen Vali Kaldirim, "Acil olarak tahliye islemlerini gerçeklestiriyoruz. Insallah yagis devam etmez. Yarin da ekiplerimiz gelip hasar tespiti yapacaklar. Kocaali ilçemize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA