Binlerce Kisi Bayram Namazi Için Mevlana Meydanina Akin Etti

Konya’da binlerce vatandas, sabahin erken saatlerinde Mevlana Meydanini doldurarak bayram namazi kildi. Namaz kilan ve mezarlikta ziyaretlerde bulunan vatandaslar, birlik beraberlik mesaji vererek, hastaliktan kurtulmak için dua edip, hayirli bayramlar diledi.

Binlerce Kisi Bayram Namazi Için Mevlana Meydanina Akin Etti
Kurban Bayrami namazi kilmak isteyen vatandaslar, Mevlana Meydaninda bir araya geldi. Meydani dolduran binlerce kisi, verilen vaazi dinledikten sonra mesafeli bir sekilde saf tutarak bayram namazini kildi. Namazin ardindan hep birlikte dua eden vatandaslardan bazilari kurbanlarini kesmeye giderken bazilari ise mezarlik ziyaretinde bulundu.

Bayram namazini meydanda kilan eski milletvekili ve Kizilay Konya Sube Baskani Hüseyin Üzülmez, bu bayramda buruk hissettiklerini belirterek, “Hem pandemi dolayisiyla hem de dünyadaki Müslümanlarin yasadigi zulümler karsisinda buruk bir bayramdayiz. Insallah bütün Islam aleminin bayramini tebrik ediyoruz. Cenab-i Hak bugünlerin hürmetine bizlere sihhat afiyet ve Islam alemine de kurtulus nasip eder insallah” dedi.

Bir baska Konyali vatandas da, geçen kurban bayramina göre bu bayramin biraz daha rahat oldugunu ifade ederek, “En azindan rahat rahat ibadeti yapabildik. Geçen Kurban Bayrami’nda bu kadar rahat degildik. Öncelikle rabbime sükürler olsun bu raddeye gelmis olmaktan dolayi. Tabii yan yana, omuz omuza durmak, sik saf tutmak daha güzel. Ama buna da sükür. Tüm Islam aleminin bayrami kutlu olsun. Rabbim insallah bu virüsü ve hastaligi üzerimizden alarak daha saglikli, daha güzel günlerde tekrar bayramlarda kavusmayi nasip etsin hepimize insallah” seklinde konustu.

Mezarliga yakinlarini ziyarete geldiklerini söyleyen Ömer Faruk Agaççanak da, “Ziyaret ettik. Simdi kayinvalidem var, ablam var o tarafa gidecegiz. Ondan sonra da eve gidip bayramlasacagiz aileyle. Tüm Islam aleminin Kurban Bayrami mübarek olsun. Islam alemi birbirine sarilmali. Tek vücut olmaliyiz” ifadelerini kullandi.

Mezarlikta ziyaretlerde bulunan Hikmet Gündüz ise, “Geçmislerimize olan vefa borcumuzu ödeyebilmek için bayramlar da bunlara güzel bir vesile oluyor. Bayram sabahlari hem de arefe günleri ziyaretlerine geliyoruz. Devamli hatirliyoruz, dua ediyoruz onlar için. Onlarin da bayramini tebrik ediyoruz bu sekilde. Bu bayramin tüm Islam alemi için hayirlara vesile olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyoruz. Bu bayram vesilesiyle hem bu hastaligin son bulmasi için hem de Islam aleminin üzerindeki bu sikintili durumun kalkmasi için insallah bir vesile olur diye dua ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA