Azerbaycan'da Covid-19 Salgini Sonrasi Ilk Kez Cemaatle Bayram Namazi Kilindi

Azerbaycan’da korona virüsü (Covid-19) salgini sonrasi ilk defa cemaatle bayrami namazi kilindi.

Azerbaycan'da Covid-19 Salgini Sonrasi Ilk Kez Cemaatle Bayram Namazi Kilindi
Azerbaycan’da Kurban Bayrami namazi Covid-19 tedbirleri kapsaminda 50 kisilik gruplar halinde kilindi. Bayram namazi için camilere gelen vatandaslar, iki doz asi olduguna dair Covid-19 asi pasaportu ya da korona virüsten iyilestigine dair belgelerin kontrol edilmesinin ardindan görevliler tarafindan içeri alindi.

Kafkas Müslümanlar Idaresi Baskani Allahsükür Pasazade de bayram namazi kilanlar arasinda yer aldi. Dünya Müslümanlarini Kurban Bayrami nedeniyle tebrik eden Bas Müftü Haci Salman Musayev “Dünya Müslümanlarinin mübarek Kurban Bayrami günü. Mübarek Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Azerbaycan bu bayrami zaferle karsiladi. Bu da Allah’in bize verdigi en büyük nimettir. Insallah bayramlarimiz daha hos geçecek. Sehitlerimiz var. Onlara diger günlerde oldugu gibi, bayram gününde de dualar ediliyor. Gazilerimize sifa diliyoruz. Onlarin akittigi kanla bu bayrami zaferle kutluyoruz” dedi.

Dünyani etkileyen Covid-19 salgini nedeniyle yasaklarin getirildigini belirten Musayev, “Insanlarin ibadetlerini kisitlama yasaklari da getirilmisti. Bu nedenle 50 kisilik gruplar halinde bayram namazini kiliyoruz. Insanlari geri çevirmiyoruz partiler halinde namazlari kildiriyoruz. Biz herkesin bayram namazini, bayram sevincini yasamasini engellememeye çalisiyoruz. Imkani olan kisiler kurbanlarini keserek ihtiyaci olan kisilere ulastirarak ailelere bu sevinci yasatacaklar. Bütün dünya Müslümanlarini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Geçtigimiz yil Covid-19 salgini nedeniyle Ramazan Bayrami namazi camilerde kilinmamisti. Kurban bayrami dolayisiyla Azerbaycan’da 22 Temmuz’a kadar resmi tatil ilan edildi.
Kaynak: İHA