(ÖZEL)-Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin Yüzde 95'I Tamamlandi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum tarafindan 11 Temmuz 2020’de temeli atilan Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde sona yaklasildi. Yüzde 95’i tamamlanan ve toplamda 63 bin metrekarelik alana sahip olan bahçe için 15 Temmuz Sehidi Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk anisina da kitabe hazirlaniyor.

(ÖZEL)-Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin Yüzde 95'I Tamamlandi
Zeytinburnu’ndaki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin Basaksehir’deki askeri lojmanlara tahliye islemi gerçeklesmesinin ve alandaki yikim çalismalarinin ardindan 11 Temmuz 2020’de Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin temeli atildi. Toplam 63 bin metrekareden olusan ve çesitli etkinlik alanlarina sahip olan bahçenin yüzde 95 ise tamamlandi. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) ve Zeytinburnu Belediyesi tarafindan yapilan bahçe için 15 Temmuz Sehidi Piyade Kurmay Albay Sait Ertük’ün aziz hatirasina kitabe hazirlaniyor. Öte yandan bahçenin içerisinde 700 metre bisiklet yolu, 990 metre yürüyüs yolu, 3 bin metrekare çocuk oyun alanlari, 11 bin 500 metrekare etkinlik alani, 5 bin 800 metrekare çok amaçli etkinlik çayiri ve 2 bin 700 metrekare açik hava sergi platformu bulunuyor.

“Burasi bizim 20 yillik hayalimiz“

Millet bahçesinin son durumu hakkinda bilgi veren Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Burasi Zeytinburnu’muzun hemen tam ortasinda, kalbinde bir alan. Daha önce askeri lojmandi burasi ve gördügünüz üzere millet bahçemiz artik toparlanma asamasina girdi. Geçici kabul süreçleri basliyor. Zeytinburnu’muzun her tarafindan yürüme mesafesinde insanlarimizin dinlenecekleri, eglenecekleri, bir araya gelecekleri, birçok aktivitenin yapilabilecegi büyük bir ferahlama alani. Burasi bizim aslinda 20 yillik hayalimiz. 1999 yilindan beri buranin nasil olurda yesil alan olarak kazandirilir diye düsünüyorduk. Hamdolsun artik sonuna geldik. Herhalde Kurban Bayrami’ndan sonra eylül ayina dogru buranin halkimizin, hemserilerimizin ve bölgenin insanlarina açilacagini düsünüyoruz. Resmi açilisini insallah sayin cumhurbaskanimizin tesrifleri ile yapmak istiyoruz. Onun için simdilik bir tarih veremiyoruz” diye konustu.



“Burasi büyük ve yeni bir nefes alan olacak”

15 Temmuz sehidi için hazirlanan kitabeden de bahseden Baskan Arisoy, “Buranin toplam alani yaklasik 65 bin, içinde yürüyüs parkuru, bisiklet yolu, çocuklarimizin eglenecegi oyun gruplari ve küçük bir sosyal tesis olacak. Bir ailenin burada uzun süre vakit geçirebilecegi bütün unsurlar var. Örnek bitkilerimiz var. Burasi büyük ve yeni bir nefes alan olacak. 15 Temmuz kalkismasini duydugunda Kurmay Albay Sait Ertürk bu haberi alir almaz, buradan birligine gidiyor. Birliginde bir polis memuruyla beraber bütün araçlarin darbeciler tarafindan kullanilmasini önüne geçiyor ve orada çok büyük bir mücadeleden sonra sehit düsüyor. Onun hatirasini yasatmak istedik ve kendisi için de bir kitabi hazirliyoruz onuda 15 Temmuz’dan önce yetistirmeyi planliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA