127 Yillik Afyon Lisesi'nde Çifte Mezuniyet Heyecani Yasandi

Okul Müdürü Turgay Bingül:'Geçen yilki 126'nci dönem mezunlarimizdan olan bir grup ögrencimiz de burada. Onlara geçen yil mezuniyet töreni yapamamistik. Simdi, her iki dönemdeki ögrencilerimize de mezuniyet töreni düzenliyoruz'

Afyonkarahisar'da ünlülerin okulu olarak bilenen 127 yillik tarihi Afyon Lisesi'nde geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle mezuniyet töreni yasayamayan ögrenciler ile bu yil mezun olan 170 ögrenciyle mezuniyet belgelerini aldi.

Okul bahçesindeki mezuniyet töreninde, 2020-2021 yilinda mezun olan 170 ögrenci ile 2019 -2020 yilinda mezun olup mezuniyet töreni yapilmayan bir grup ögrenci ayni anda keplerini havaya firlatti.

Okul Müdürü Turgay Bingül, AA muhabirine, 127 yillik tarihi Afyon Lisesi'nde bu yil, buruk bir mezuniyet töreni yapildigini söyledi.

Kovid-19 salgini nedeniyle 2020 yilinda mezuniyet töreni yapamadiklarini dile getiren Bingül, söyle konustu:

"1 Temmuz itibariyle ülkemizde normallesme süreci basladi. Bugün de 170 ögrencimize, kurallara uygun bir sekilde mezuniyet töreni düzenliyoruz. Ancak, geçen yilki 126'nci dönem mezunlarimizdan olan bir grup ögrencimiz de burada. Onlara geçen yil mezuniyet töreni yapamamistik. Simdi, her iki dönemdeki ögrencilerimize de mezuniyet töreni düzenliyoruz. Hepsi de çok mutlular. Insallah, bu Kovid-19'u da bu yil hep birlikte yenecegiz. Seneye egitimle dolu bir yil geçirecegimizi düsünüyorum."

Geçen yil Afyon Lisesi'nden mezun olan ve 19 Mayis Üniversitesi Biyoloji Ögretmenligi ögrencisi Gülsüm Gün de "Bu cübbeyi giymek ve kepi takmak istedigim için bugün buradayim. Içimde kalsin istemedim yani. Habersizce ayrildigimiz okulumda bir vedalasma oldugu için çok mutluyum." diye konustu.

Bu yilki okul birincisi Hümeyra Çetin ise geçen yilki mezunlarla birlikte bu yil okullarinda çifte mezuniyet töreni yapildigi için mutlu oldugunu ifade etti.

Okul idarecilerinin elinden mezuniyet belgelerini alan iki dönemin mezun olan ögrencileri, ögretmenleri, aileleri ve arkadaslariyla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: AA