EPDK, 1 Temmuz Itibariyla Uygulanacak Yesil Enerji Bedelini Belirledi

Yesil tarifeyi seçen tüketicilere, görevli tedarik sirketleri tarafindan uygulanacak yesil enerji bedeli, kilovatsaat basina 92,62 kurus olarak belirlendi.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya iliskin kurul karari, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, EPDK tarafindan onaylanan ve bugün itibariyla geçerli olacak vergi, fon, pay hariç yesil enerji bedeli, iletim sistemi kullanicilari için kilovatsaat basina 92,62 kurus olarak belirlendi. Görevli tedarik sirketinden enerji alan tüketicilerin yesil enerji bedeli de dagitim bedeli hariç kilovatsaat basina 92,62 kurus olarak hesaplandi.

Yesil enerji ve dagitim bedelinin kilovatsaat fiyati, alçak gerilim, orta gerilim, tek terimli, çift terimli olmasina, sanayi, ticarethane, mesken, tarimsal sulama ve aydinlatmada kullanilmasina göre 104,32 ile 119,73 kurus arasinda farklilik gösterecek.

Ayrica EPDK, dagitim sirketleri tarafindan dagitim sistemi kullanicilarina ve görevli tedarik sirketleri tarafindan serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasina ragmen tedarikçisini seçmeyen ve düsük tüketimli olarak tanimlanan tüketicilere bugün itibariyla uygulanacak elektrik tarife tablolarini da onayladi.

Öte yandan, Agdas Adapazari Gaz Dagitim AS'nin 2017-2021 yillari perakende satis tarifeleri revize edildi.

Perakende satis tarifeleriyle, bugünden itibaren uygulanacak sistem kullanim bedeli üst sinirlari yeniden düzenlendi.

Kaynak: AA