Ankara, En Modern Kurban Satis Ve Kesim Merkezine Kavustu

Gölbasi Belediyesi kurbanlarin güvenli ve steril bir ortamda kesilebilmesi amaciyla geçtigimiz yil hayata geçirdigi Kurban Satis ve Kesim Yeri’nin açilisi düzenlenen tören ile gerçeklesti.

Ankara, En Modern Kurban Satis Ve Kesim Merkezine Kavustu
Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ev sahipliginde gerçeklesen organizasyona Ankara Bala Kaymakami Ramazan Yildirim, Ak Parti Milletvekili Haci Turan, Ilçe Jandarma Komutani Inan Emir, Ankara Ülkü Ocaklari Il Baskani Abdullah Yüksel, MHP Ilçe Baskani Serdar Tekin, AK Parti Ilçe Baskani Selim Akceylan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Salih Namal, Ilçe Tarim Müdürü Yavuz Ekici, Ilçe Müftüsü Ahmet Dilek, STK Baskanlari, TKDK Baskanlari, Süt Birligi Baskani, çok sayida bürokrat ve vatandaslar katildi.

Dua ile açilisinin gerçeklestirildigi organizasyonda konusan Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek “Bugün Gölbasi için tarihi bir zaman sahitlik ediyoruz. Kurban satis ve kesim alanimizi ile fuar alanimizin açilis törenine hepiniz hos geldiniz. Gölbasi benim hayatimin tamami demek. Dogdugum topraklara hizmet edilmek en büyük talihim. Tarihi biz zaman dedigimde abartmiyorum. Açilisini yaptigimiz alan Gölbasini tarim ve turizmin baskenti yapma konusundaki ve tüm Gölbasinda sifir issizlik bütünlesik projemizin ilk adimi. Öncelikle kurban satis ve kesim tesisimizle ilgili kisa bilgiler paylasmak istiyorum diyen Baskan Ramazan Simsek “Türkiye’nin en modern kesimhane, mezbahane, kesim alani ve et entegre tesisi ile bulusturacagimiz sözünü vermistik. Kurbanlarin güvenli ve steril ortamda kesilmesi amaciyla geçtigimiz yil hizmete geçirdik. Bugün bu sözü hayata geçirdigimiz gün. Burasi ayni zamanda çok amaçli bir tesis oldu. Sel, deprem gibi afet alanlarinda toplanma alani olarak ve tarim fuar alani olarak da kullanacagiz” dedi.

Tesis hakkinda önemli bilgiler paylasan Baskan Ramazan Simsek “Kurbanlarin güvenli ve steril bir ortamda kesilebilmesi amaciyla geçtigimiz yil hayata geçirdigimiz, toplamda 100 bin metrekare alana kurulan tesisimiz; A ve B Blok olmak üzere toplam 8.530 metre kapali alandan olusuyor. bin 680 adet büyük bas hayvan kapasiteli 56 adet padok, 1000 adet küçük bas hayvan kapasiteli 16 adet padok, 4 adet 120 büyük bas hayvan kesim kapasitesine sahip mobil kesim ünitesi, 1 adet 250 küçük bas hayvan kesim kapasitesine sahip mobil kesim ünitesi tesisimiz içerisinde yer almakta. Mobil kesimhanelerimiz modern çaga ayak uyduracak sekilde tasarlandi. Ayni zamanda 1 adet 175 m alana sahip idari bina, 2 adet umumi banyo/tuvalet binasi, 2 adet zabita noktasi, 1 adet güvenlik noktasi, 500 araç kapasiteli 12.500 metre alana sahip binek araç otoparki, 200 araç kapasiteli 5.500 metre alana sahip tir otoparki ve toplam 1.5 kilometre asfalt iç yollari ile 120 ton kapasiteli su deposunun yapimini da tamamladik. Tesisimiz içerisinde yer alan mobil kesim ünitelerinde bir günde 400 büyükbas 250 küçükbas kesimi gerçeklesebilecek. Alanda küçükbas kesimi için bir, büyükbas kesimi için ise 4 adet mobil kesim ünitesi bulunuyor. Bu sayede bütün islemler el degmeden hijyenik ortamlarda gerçeklesiyor. 8 dakikada 8 parça olarak teslim edecegiz” açiklamasinda bulundu.

Güvenlik kamerasi ve WIFI hizmeti

Alt yapiyi kurarken modern bir tesis olmasindan yola çiktiklarini ve 50 adet güvenlik kamerasi ile alanin 24 saat kesintisiz güvenligini saglamayi amaçladiklarini söyleyen Baskan Ramazan Simsek “Kurban pazarlari alaninda siklikla karsilasilan otopark sorununu da düsündük ve bin araçlik alan kurduk. Ayni zamanda acil durumlar için de kurmus oldugumuz acil helikopter pisti de hizmette olacak. Içerisinde bulundugumuz alanda 6-19 Eylül tarihlerinde çok önemli bir organizasyona da ev sahipligi yapacagiz. Tarim Fuari vesilesiyle 65 bin kisinin Gölbasi’na gelmesini hedefliyoruz. Bu da Ankara’miz ve Gölbasi’mizin ekonomisine katki demek. Gelen turistlerin Gölbasi’mizin güzelliklerini görmeleri ve Ankara’yi turizm cenneti yapma yolundaki çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Bu asamada, Gölbasina gelen ziyaretçilerimizin Gölbasinda konaklamalari, esnafimizdan alisveris yapmalari için konunun tarafi tüm STK’larimizla yakin zamanda bir araya gelecegiz. Misafirlerimiz Gölbasi konukseverligiyle, güler yüzüyle agirlayacagiz” ifadelerini kullandi.

Hayata geçecek projeler aktarildi

Tarim ve ekonomiyi kalkindiracak çalismalardan ilçeyi yesillendirme atilimlarina, halkin sosyal yasam merkezi ihtiyacindan gençlere yönelik spor çalismalarina, hizli ve aktif belediyecilik anlayisina kadar pek çok konuyu ele aldiklarini söyleyen ve yaptigi projelerden de bahseden Baskan Ramazan Simsek “Gölbasi Mogan Gölü Kiyi Bandi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin birinci etabinin açilisi ve ikinci etabinin ise baslama törenini bugün Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’un katilimi ile gerçeklestirdik. Sizlerle yine böyle bir günde bulustugumuz Türkiye’de emsali olmayan ve Gölbasimizda hayata geçen Bilardo Turnuva Tesisi temel atma törenimizin çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapacagimiz Kompleksimiz çok yakinda açilacak. Bununla da kalmadik. Gençlerimizin vatandaslarimizin daha fazla spor ile iç içe olmalari için bin 500 metrekare kapali insaat alanina sahip alana dagcilik ve buz pateni tesislerini de konumlandirdik. O da çok yakinda sizlerin hizmetinde olacak. Çalismaya devam ediyor, durmadan sizler için üreten belediyecilik yolunda ilerliyoruz. 1.Etap Bisiklet Yolu Projemizi bu tamamladik. Mogan Gölümüzün güzellikleri esliginde bisiklet sürme keyfini yasatiyoruz. Sizlerden aldigimiz geri dönüsler bizleri çok memnun ediyor. 1.Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin tamamlanmasiyla birlikte toplamda 13 bin metrekare alan üzerine hayata geçecek olan Incek Taspinar Bisiklet Yolu projemizin de yapim çalismalarina basladik. GÖLBIS projesi kapsaminda bisikletlerimizi de Atatürk Sahil Park’ta konumlandirdik. GÖLBIS sayesinde toplu ulasim üzerindeki yükü azaltacak, trafigin bir nebzede olsa hafiflemesine, daha çevreci bir ulasim aracina vesile olacagiz. Hayalimiz dedigim sevgili esim Yesim Hanim’in da çok emek verdigi, 10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarini karsilayip sosyallesmelerini saglayacak Umutlu Yasam Uygulama Merkezi (UYUM) kapilarini açti. Engelli bireylerimize rahatlikla kullanabilecegi park ve spor aletleri ekili bahçelerimizde bolca vakit geçirebilecekleri hayvanlar, toprakla bulusabilecekleri ekili alanlar, güvenlik girisi, misafir otoparki ve engelli servis araci ile haftanin her günü hizmet sunuyoruz. Tesisimizin hayata geçirilmesinde gece gündüz demeden çalisan Fen Isleri, Park Bahçeler ve Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerimize mütesekirim. Tüm misafirlerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Her sabah 4’te Gölbasimiza hizmet için uyaniyorum ve her attigim adimda Allah Utandirmasin diye dua ediyorum. Çünkü Gölbasina askla hizmet ediyorum. "

Program kurdele kesimi ve tesisin gezimi ile son buldu.
Kaynak: İHA