Filistin Devlet Baskani Abbas Amman'da Ürdün Krali 2. Abdullah'la Israil'in Kudüs'teki Ihlallerini Görüstü

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, resmi ziyaret için geldigi Ürdün'de Kral 2. Abdullah ile Filistin davasi ve Israil'in Kudüs'teki ihlallerini degerlendirdi.

Ürdün Kraliyet Divanindan yapilan yazili açiklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Filistin Devlet Baskani Abbas'i baskent Amman'daki El-Hüseyniyye Sarayi'nda kabul etti.

Kral 2. Abdullah, ülkesinin 1967 sinirlarinda baskenti Dogu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasi ve Filistin halkinin adil ve mesru haklarini elde etmesini destekleyen tutumunu yineledi.

Iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamli bir barisa ulasmak için uluslararasi çabalarin yogunlastirilmasi gerektigini belirten Kral 2. Abdullah, Kudüs'ün yasal ve tarihi statükosunun korunmasi gerektigini ifade etti.

Ürdün Krali ayrica, Israil'i Filistin topraklarindaki tüm saldirilarini ve yasa disi eylemlerini durdurmasi için uyardi.

Filistin Devlet Baskani Abbas da Ürdün Krali 2. Abdullah'in Filistin halkinin haklarini savunma ve adil, kapsamli bir barisa ulasma konusunda gösterdigi çabalardan övgüyle söz etti.

Abbas, Ürdün'ün Kudüs'te Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal mekanlarin korunmasindaki rolünün önemini vurguladi.

Kral Abdullah-Abbas görüsmesine Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah da katildi.

Bati Seria'nin Ramallah kentinden Ürdün'e ait bir helikopterle Amman'a ulasan Abbas'in ziyaretinin süresine iliskin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

- Ürdün, Israil'in Dogu Kudüs'teki yikimlarini kinamisti

Ürdün Disisleri Bakanligindan dün yapilan yazili açiklamada, yikim ve tehcirin "kabul edilemez oldugu ve kinandigi" ifade edilmis, Israil'in bu yaptiklarinin isgalci bir güç olarak uluslararasi hukukun da ihlali anlamina geldigi vurgulanmisti.

Açiklamada, Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde hukuksuz ve yasalara aykiri sekilde Filistinlileri tehcire zorlama plani ile tüm provokasyon ve saldirilarin durdurulmasi ve Kudüs'teki yasal, tarihi statükoya saygi gösterilmesi gerektiginin alti çizilmisti.

Kaynak: AA