Elazig'da 'Görünmezi Görünür Kil'' Projesi Açilis Toplantisi Yapildi

Elazig hibe destegiyle 15 ay sürecek olan ’’Görünmezi Görünür Kil’’ projesi açilis toplantisi yapildi.

Elazig'da 'Görünmezi Görünür Kil'' Projesi Açilis Toplantisi Yapildi
1 Nisan 2021 itibariyle Elazig Sizofreni Dayanisma Dernegi ve Portekiz ’de bulunan Associaçao de Paralisia Cerebral de Coimbra ortakligiyla hibe destegi alan ve 15 ay sürmesi planlanan "Görünmezi Görünür Kilmak " projesinin açilis toplantisi yapildi. Proje ile Türkiye ve Avrupa’da zihinsel engelli bireylerin toplumda görünürlügünü arttirmayi ve zihinsel engellilerle çalisan sivil toplum örgütleri arasinda Avrupa çapinda bir dayanisma agi olusturulmasinin hedeflendigi aktarildi.

Elazig Sizofreni Dayanisma Dernegi Baskani Çiçek Tutus" Projemiz hem Elazig, hem de Portekiz’de uygulanacak. Resmi süreç 1 Nisan 2021 itibariyle baslamistir. Türkiye ve Avrupa’da zihinsel engelli bireylerin görünürlügünü artirmayi ve zihinsel engellilerle çalisan sivil toplum örgütleri arasinda Avrupa çapinda bir dayanisma agi olusturmayi hedefleyen engelliligi görünür kil adli projemiz 15 ay sürecek olup Elazig ve Portekiz’de uygulanacaktir"dedi.

Projenin istirakçilerinden olan Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Müdür Yardimcisi Selahattin Bozkurt, engellilere yönelik farkindalik konusunda arzu edilen seviyeye gelinmediginin dikkat çekerek," Dünya Saglik Örgütü proje kapsaminda bizleri Italya’ya iyi örnekleri görmek üzere gönderdi. 10 güne yakin bakanliktaki yetkililerimiz ile bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Gittik oradaki iyi örnekleri gördük. 60, 70’li yillarda biz onlardan çok daha iyiyken o kadar çok mesafe kat etmisler ki bizlere göre sunu çok rahatlikla gördük yaptiklari yapilmayacak seyler degil. Fakat geldigimizde burada hiç ummadiginiz kisi ve kurumlardan garip defanslar görüyorsunuz"Ifadelerini kullandi.

Ayrica toplantiya telekonferans aracigiyla Avrupa Birligi Baskanligi Proje Ekibinden Mustafa Sardan katilarak Sivil Toplum Diyalogu programi hakkindan katilimcilari bilgilendirdi.

Toplantiya, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdür Yardimcisi Selahattin Bozkurt, Il Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Ramazan Polat, AK Parti Gençlik Kollari Baskani Emre Burak Kürüm, Firat Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Peker, Memur Sen Elazig Il Temsilcisi Ibrahim Bahsi,Baskan Danismani Ahmet Özden Özen, Elazig Sizofreni Dayanisma Dernegi yöneticiler ve üyeleriyle davetliler katildi.

Kaynak: İHA