Hong Kong'da Etkili Olan Siddetli Yagislar Hayati Felç Etti

Çin'in Hong Kong Özel Idari Bölgesi’nde etkili olan saganak hayati sekteye ugratarak asi hizmetlerinin bir süreligine durdurulmasina, okullarda egitime ara verilmesine ve borsanin geç açilmasina neden oldu.

South China Morning Post'un haberine göre, Hong Kong'un bazi bölgelerinde etkili olan siddetli yagislar sel ve heyelana yol açti.

Yetkililer, saganak nedeniyle Lantau Adasi'nda meydana gelen toprak kaymasinin iki seritlik bir yolu trafige kapattigini ve Cheung Chau Adasi'nda da toprak kaymasi ve sel meydana geldigini bildirdi.

Hong Kong genelinde siddetli yagislar sebebiyle okullarda egitime, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asi uygulamalarina ve diger kamu hizmetlerine ara verilirken, Hong Kong borsasi ögle saatlerine dogru islem görmeye basladi.

Yagisin etkisinin azalmasiyla önce "kirmizi" kategoriye düsürülen hava durumu uyarisi, 40 dakika sonra da "sari" kategoriye düsürüldü.

Saglik yetkilileri, asi hizmetlerine devam edilmeye baslandigi bilgisini paylasirken, Hong Kong borsasi saat 13.30’da islem görmeye basladi.

Kaynak: AA