BBP Genel Baskani Destici, Sinop'un Türkeli Ilçesinde Konustu Açiklamasi

'Anayasa Mahkemesinin, PKK'nin siyasi uzantisi HDP'nin kapatilmasiyla ilgili raportörün verdigi olumlu karari oy birligiyle kabul ederek esastan görüsmesini biz olumlu karsiliyoruz, destekliyoruz' '(Marmaris'teki orman yangini) Devletimiz, Orman Bakanligi tüm imkanlariyla bu yangini söndürmek için çaba gösteriyor. Insallah bu çalismalar en kisa sürede tamamlanir' 'Biz bugüne kadar PKK'nin siyasi subesi ve uzantisi olan HDP Meclis Baskanvekilinin yönettigi hiçbir toplantiya girmedik. Çünkü 'biz mecliste PKK'li istemiyoruz' dedik'

BBP Genel Baskani Destici, Sinop'un Türkeli Ilçesinde Konustu Açiklamasi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, HDP'nin kapatilmasi istemli davaya iliskin, "Anayasa Mahkemesinin, PKK'nin siyasi uzantisi HDP'nin kapatilmasiyla ilgili raportörün verdigi olumlu karari oy birligiyle kabul ederek esastan görüsmesini olumlu karsiliyoruz, destekliyoruz." dedi.

Sinop'un Türkeli ilçesinde, partisinin ilçe baskanligi binasinin açilisina katilan Destici, BBP'nin 28 yildir, "önce vatan, millet, kültür, ezan ve bayrak" diyerek siyaset yaptigini söyledi.

Yapici, yol gösterici ve sorumlu bir muhalefet anlayisiyla hareket ettiklerini vurgulayan Destici, kimden gelirse gelsin dogrunun yaninda olduklarini, kim yanlis yaparsa karsisinda durduklarini belirtti.

Mugla'nin Marmaris ilçesinde çikan orman yanginiyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Destici, "Öncelikle bütün Mugla Marmaris halkina, çevrede yasayan ve bundan etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun diyorum. Bir orman çalisanimizin yangin söndürme çalismalarinda hayatini kaybettigini ögrendim. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine ve tüm orman camiasina bassagligi diliyorum. Devletimiz, Orman Bakanligi tüm imkanlariyla bu yangini söndürmek için çaba gösteriyor. Insallah bu çalismalar en kisa sürede tamamlanir." diye konustu.

- "Kahramanca mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz"

BBP olarak Türk milletinin, Türk devletinin hayrina ne varsa desteklediklerini ifade eden Destici, sözlerini söyle sürdürdü:

"Devletin, milletin, ülkenin hayrina görmedigimiz islerde de hep çekincemizi ortaya koyduk. Dis politikada, bu süreçte Azerbaycan'dan Libya'ya, Dogu Akdeniz'den Kibris'a, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadeleyi, orada bir terör devletinin kurulmamasi için Türk askerinin, Türk ordusunun, içeride Türk polisinin verdigi kahramanca mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu mücadele içeride ve disarida Türkiye Devleti'nin varligini, ülkesiyle milletinin bölünmez bütünlügünü hedef alan en son terörist imha edilinceye kadar devam etmelidir. Burada kesinlikle taviz verilmemeli."

- "HDP Meclis Baskanvekilinin yönettigi hiçbir toplantiya katilmadik"

Terörle mücadelenin, topyekun yapildiginda basarili olacagini vurgulayan Destici, sunlari kaydetti:

"Dagdaki teröristle de mücadele edeceksin, ovadakiyle de sehirdekiyle de memuriyete girmisse onunla da belediyeye girmisse onunla da meclise girmisse onunla da mücadele edeceksiniz. Biz, bugüne kadar PKK'nin siyasi subesi ve uzantisi olan HDP Meclis Baskanvekilinin yönettigi hiçbir toplantiya girmedik. Çünkü 'biz mecliste PKK'li istemiyoruz' dedik. Bunun için biz normal bir siyasi parti olsa, legal bir siyasi parti, mesru bir siyasi parti olsa, terörle arasina mesafe koysa terör eylemlerini kinasa, bir partinin neden kapatilmasini isteyelim. Ya da Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi neden bununla ilgili bir basvuru yapsin. Ama inatla ve israrla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve kahraman Türk milletine aziz ve Müslüman Türk milletine meydan okurcasina Meclis kürsüsünden çikip bizim terörle mücadele için yaptigimiz harekatlari bir isgal girisimi ve kahraman ordumuzu da katliamci diye gösteriyorsa, burada ayri bir devlet kurmaktan bahsediyorsa, bebek katilinin heykelini dikmekten bahsediyorsa, sirtini PYD'ye YPG'ye dayamaktan bahsediyorsa ve dahasi milleti öz yönetim ilan ederek ayaklanmaya tesvik ediyorsa elbette ki bunun hesabini hukuk sorar. Dünyanin her tarafinda da sorar. Bir kere yapmaliyiz, tam yapmaliyiz. Nesi varsa nesi yoksa mücadele edip topunu kapatip terörü bitirmeliyiz."

Terörle mücadeleye 1 trilyon dolardan fazla para harcandigini belirten Destici, "Bu 1 trilyon dolar, Türkiye ekonomisine girmis olsa bugün iki kati daha büyük Türkiye vardi. Anayasa Mahkemesinin, PKK'nin siyasi uzantisi HDP'nin kapatilmasiyla ilgili raportörün verdigi olumlu karari oy birligiyle kabul ederek esastan görüsmesini olumlu karsiliyoruz, destekliyoruz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA