PKK'nin Katlettigi 4 Köylünün Acisi 29 Yildir Dinmedi

Sirnak’in Idil ilçesine bagli Tepeköy’de 29 yil önce tarladan dönen köylülerin, terör örgütü PKK’nin dösedigi mayina basmasi sonucu meydana gelen patlamada sehit olan 4 vatandas mezarlari basinda anildi.

PKK'nin Katlettigi 4 Köylünün Acisi 29 Yildir Dinmedi
Terör örgütü PKK’nin ortaya çiktigi günden bu yana mazlum halki, çocuk, kadin ve yasli demeden köy meydanlarinda topluca katletti, kimi zaman da camileri basarak saldirilar gerçeklestirdi. Terör örgütü PKK’nin halka yönelik gerçeklestirdigi saldirilarda hedef gözetmemesi, çocuk ve kadinlari da bu saldirilarda katletmesi, binlerce aileye hafizalardan silinmeyen acilar yasatti. Terör örgütü PKK’nin katliamlarinin bir tanigi da Sirnak’in Idil ilçesine bagli Tepeköy oldu. Tepeköy sakinleri, 1992 yilinin 26 Haziran Cuma günü tarlalarinda biçtikleri bugdaylarini traktör römorkuna yükleyip eve dönerken, teröristlerin yola dösedikleri anti-tank mayinina basmasi sonucu güvenlik korucusu Ibrahim Kartal (28), Abdülkerim Özel (34), Hediye Bastug (35) ve Menice Kartal (16) sehit olurken, Abdulvahhap Kartal (54), Adila Kartal (57), Sadiye Özel (56), Ali Özel (51), Ayten Özel, (51) ise yaralandi.

’Tepeköy Mayin Sehitleri’ olarak tarihe geçen köylüler, katledilmelerinin 29’uncu yil dönümünde mezarlari basinda düzenlenen programla anildi. 90’li yillarda, PKK’nin ideolojisini kabul etmedikleri için saldiri ve vahsete maruz kaldiklarini belirten, köylülerden Safet Saka, “Bugün burada mayin sehitlerini aniyoruz. PKK yolumuza mayin dösedi ve 4 köylüyü katletti. Biz PKK’nin ideolojisini kabul etmedigimiz için canimizi verdik. PKK’nin sosyalist ve komünist ideolojisini kabul etmedigimiz için bu bedeli ödedik. Allah o zalimlere lanet etsin. Terör örgütü PKK, bu cografyada canice, vahsice dindar Kürtleri yok etmek istedi” dedi.

PKK’nin sözde Kürtlerin savunuculuguna soyundugunu, ancak sürekli Kürtleri katlettigini belirten Mehmet Saka, “PKK, sadece köyümüzde 13 kürdü sehit etti. Kürtlerin savunucusu oldugunu söyleyen PKK’nin Kürtleri katletmesi manidar. Biz köyde çok ambargolarla zorlu günler geçirdik. Elhamdülillah yilmadik, ayaktayiz. Sehitlerin kanlarinin bereketiyle onlarin davasina sahip çiktik. 29 yil önce katledilen mayin sehitlerini rahmetle aniyoruz. Allah onlarin sehadetini kabul etsin” diye konustu.

Tahir Kartal ise mayinli saldirida 16 yasindaki yegeni Menica ile kardesi Abdulkerim’in katledildigini belirterek, terör örgütü PKK’yi kinadi.

Mayinli saldirida yarali olarak kurtulan ve yüzde 95 belden asagi felç kalan Sadiye Özel, “18 yasimdaydim, gazi oldum. Belden asagi felç kaldim. Hayatta oldugumuz sürece bu zulmü unutmayacagiz. Allah’in laneti PKK’nin üzerine olsun” seklinde konustu.

Emin Kartal ise “Çocugum ve köylülerimiz ekin biçmeye gittiler, ekinleri traktöre yükleyip dönerken yolda bir köylüyü almak için durdular. Traktör, PKK mayininin üstüne durmustu. Onu da bindirip yola koyulunca mayin patladi. 16 yasindaki kizim Menica sehid oldu. Hayatimiz boyunca bu vahseti unutmayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA