ATO Meclis Baskani Aci Açiklamasi 'Güzel Günler Uzak Degil'

Adana Ticaret Odasi (ATO) Meclis Baskani Ismail Aci, "Asilamanin hiz kazanmasi, kisitlamalarin kaldirilmasi hem toplum sagligimiz hem de ekonomimiz açisindan ümit verici" dedi.

ATO Meclis Baskani Aci Açiklamasi 'Güzel Günler Uzak Degil'
Aci, Bakanlar Kurulu Toplantisi sonrasinda açiklanan, kisitlamalarin kaldirilmasina yönelik atilan adimlar ve bu adimlarin ekonomiye yansimalarini degerlendirdi. Vaka sayilarindaki düsüsün hala yeterli olmadigini fakat geçtigimiz aylara oranla umut verici rakamlara ulasildiginin altini çizen ATO Meclis Baskani Aci, sunlari kaydetti:

“Asi konusunda vatandaslarimizin duyarliliginin artmasi, bu süreci daha hizli tamamlayacagimiz anlamina gelecektir. Asi yaptirmak, koronadan korunmak için su an da en etkili çözüm olarak önümüzde durmaktadir. Atilan adimlar sonucunda kazanimlari heba olmamasi için rehavete kapilmamak, en dikkat etmemiz gereken konu olmalidir. Sehrimiz bu konuda çok iyi konumda. Ben Adanali hemsehrilerimize, Il Saglik Müdürlügümüze ve saglikçilarimiza bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Her konuda oldugu gibi salginla mücadele de en önde yer almistir.”

"Çagrilarimiz karsilik buldu"

Adana Ticaret Odasi olarak üyelerinin finansmana erisimini kolaylastirmak adina tüm imkanlarin seferber edildigini belirten Baskan Aci, özellikle borç yapilandirmalari konusunda ve nefes kredisinin sartlari konusunda çagrilarin hizla yanit buldugunu kaydetti.

Aci açiklamasinda su sözlere yer verdi:

“Kamu alacaklarinin yeniden yapilandirilmasi konusundaki girisimlerimiz sonuç buldu ve Odamiz ve diger kamu alacaklarinda bir kez daha yapilandirma imkani olustu. TOBB öncülügünde üyelerimize kredi destegi çalismamiz ve basvurularimiz basladi.

Her ne kadar faiz oranlari genel anlamda yüksek olsa da can suyu olmasi adina destek kredileri finansman açigina bir nebze çare olacaktir. Adana Ticaret Odasi olarak daha çok üyemizin faydalanmasi için Nefes Kredisinin düzenlenmesi talebimizi ilettik ve girisimlerimiz sonucunda, yüzde 25 ciro kaybi olanlarin Nefes Kredisi çekebilecegi sarti kaldirildi. Böylece daha çok üyemizin kredi kullanimina imkan sunuldu. Üyelerimiz için tüm gücümüzü ortaya koymaktayiz. Yüz yüze toplantilarimizi baslattigimizda daha verimli bir sürece girecegimizi, üyelerimiz için daha faydali islere imza atacagimizi ifade etmeliyim. Rehavete kapilmadigimiz sürece fiziki toplantilarimizi en kisa zamanda baslatacagimiza inaniyorum. “

"Esnaf artik nefes alacak"

Bakanlar Kurulu’ndan çikan karar neticesinde 1 Temmuz’dan itibaren birçok kisitlamanin kaldirildigini hatirlatan Ismail Aci, bu kararin esnafa nefes aldiracagini ifade etti.

“Çok zor bir dönemden geçen tüccarimiz için artik ise koyulma vakti” diyen Aci, “Özellikle hizmet sektörünün pandemi kurallarini aksatmadan verecegi hizmetin tüm sektörleri dogrudan etkileyecek olmasi ekonomimiz için büyük bir ivme olacaktir” seklinde konustu.

Adana’nin üreten bir sehir olma yolunda ilerlemesi ve pandemi sonrasinda hizli bir siçrama yapmasi gerektiginin altini çizen ATO Meclis Baskani Ismail Aci, markalasmanin önemi hakkinda da tavsiyelerde bulundu.

Adana’nin kendi markalarini olusturmasi ve e-ticarete agirlik vererek dünyanin her noktasina ulasmasi gerektigini vurgulayan Aci, sözlerine sunlari ekledi:

“Üyelerimizden istirhamim, markalasalim ve mevcut markalarimizi büyütelim. Yilbasindan bugüne sehrimizde ciddi oranda sirket kurulusu yapildi. Bu pandemiden sonrasi ekonomimizin çok daha iyi olacaginin isareti. Esnaflarimiza bol kazançlar diliyorum. Geçirmis oldugumuz bu zorlu süreçteki kayiplarimizi umarim hizla telafi ederiz. Ben vatandaslarimizdan da yerel tüccarimizi tercih etme konusunda gösterecegi hassasiyete de güveniyorum. Hep birlikte ülke olarak bu zor günleri geride birakip, aydinlik yarinlara merhaba diyecegimiz günlerin çok uzakta olmadigina eminim.”
Kaynak: İHA