ATO Baskani Baran Konutta Tek Oranli KDV Uygulanmasini Önerdi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, konut sektöründe tek oranli katma deger vergisi (KDV) uygulanabilecegini belirterek, "KDV'de yeni düzenlemeye lokomotif sektörlerimizden konut sektöründen baslanabilir, tek oranli ve yüzde 8 olarak uygulanabilir." ifadesini kullandi.

ATO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Baran, yönetim kurulu üyeleriyle Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Nureddin Nebati'yi makaminda konuk etti.

Baran, burada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini etkisi altinda geçen 1,5 yilin ardindan, kademeli normallesme ve asilama çalismalarinin yayginlasmasiyla hareketlenen ticarette çarklarin daha islevsel dönmesine yönelik görüslerini ifade etti.

Türkiye'nin üretim ve ticaret potansiyelinin dogru vergilendirme politikalariyla daha güçlü bir sekilde açiga çikacagini vurgulayan Baran, Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ile yaptiklari görüsmelerde "tek oranli KDV" önerisinde bulunduklarini animsatti. Baran, sunlari kaydetti:

"KDV oraninin yüksekligi kayit disi islemleri özendirmekte ve yayginlastirmaktadir. Bu durum enflasyonist etkisinin yani sira gelir üzerinden alinan vergilerde de asinmaya sebep olmaktadir. KDV'nin tek oranli uygulanmasi vergi gelirlerini de artiracaktir. KDV'de yeni düzenlemeye lokomotif sektörlerimizden konut sektöründen baslanabilir, tek oranli ve yüzde 8 olarak uygulanabilir."

Baran, konut sektöründe tek oranli KDV uygulamasi ile vatandaslarin alim gücünün artacagini, ayrica sektörün, tekstil, züccaciye, seramik, beton, çimento, boya gibi diger alanlari da hareketlendirecegini belirtti.

Kaynak: AA