Istanbul'da Yaz Yüzlerce Yillik Mekanda Karsilaniyor

200 yillik tarihi geçmisiyle Fabrika-i Hümayun Fisekhane, dünya standartlarinda yapilan restorasyon ile Istanbul’un kültür-sanat, lezzet ve yasam haritasindaki yerini aldi.

Istanbul'da Yaz Yüzlerce Yillik Mekanda Karsilaniyor
Osmanli’nin en önemli endüstri miraslarindan birisi olan Fabrika-i Hümayun, 170 yili askin bir süre kamunun kullanimina kapali kaldiktan sonra, dünya standartlarinda bir restorasyon çalismasiyla yeniden sehre kazandirildi. Fisekhane, tarihi atmosferi modern mimari ile birlestirerek Istanbul’a yeni bir soluk getiriyor.

Haziran ayi sanat etkinlikleri

23 Haziran itibariyla açik havada swing, jazz, latin müzigin temsilcilerinin performans sergileyecegi bulusma merkezinde, ziyaretçiler artizan tatlardan dünya mutfaklarina kadar genis bir yelpazedeki lezzetler esliginde yazin tadini çikaracak. Serra Erkoç, Flapper Swing, Uninvited Jazz Band, Ata Marin Band, Manus-u Ala, Cafe Cubano, Alper Kargin, Silva Quartet, Brothers Trio haziran ve temmuz ayi boyunca performanslariyla ücretsiz olarak tüm ziyaretçilerle bulusacak. Temmuz itibariyle ise müzigin yani sira açik hava sinema gösterimleri ile birbirinden önemli yapimlar izleyiciyle bulusacak. Contemporary Istanbul Vakfi’nin ilk ve tek kalici sergi alani Cocoon, sergileriyle kültür-sanat odakli egitim faaliyetleri de gerçeklestirilecek. Yaz boyunca düzenlenecek Hareket Eden Anilar sergisi, Fisekhane bünyesinde sabit olarak yer alan sanat alani Cocoon’da meraklilarini bekliyor.

Çok amaçli performans sahneleri ile tiyatro, konser alani, sinema gibi kültür sanat faaliyetlerine ev sahipligi yapiyor. En büyügü 750 kisi kapasiteli çok amaçli sahnelerin ve film izleme keyfini yüksek standartlarda yasamak isteyen sinemaseverler için toplam 675 kisilik 6 sinema salonunun bulundugu bir kültür sanat merkezi yer aliyor. Istanbul’da ilk kez Fisekhane’de açilan çok yönlü spor merkezi Euphoria Boss, zumbadan pilatese, yogadan cardio kickboksa birçok olanagi bir arada sunuyor. Euphoria Boss’da ayrica çocuklar için özel düsünülmüs “Kids Fitness Kulübü” de bulunuyor. Dünyanin en basarili egitim sistemi olarak kabul edilen; Montesorri egitimi veren Montessori Intertnational School Fisekhane’de yer aliyor. 3-7 yas çocuklara Ingilizce ve Türkçe egitim veriyor.
Kaynak: İHA